Община Кюстендил ще отпуска по 400 лв. месечна стипендия на

...
Община Кюстендил ще отпуска по 400 лв. месечна стипендия на
Коментари Харесай

Община Кюстендил дава 400 лв. стипендия на бъдещи медицински сестри

Община Кюстендил ще отпуска по 400 лева месечна стипендия на искащите да се образоват за медицински сестри, като изискването е да имат и подписан контракт с Районната болница в Кюстендил, с който да се ангажират по-късно да работят 5 години в здравното заведение. Това разгласи кметът Огнян Атанасов , съобщи БНР.

Обучаващите се за медицински сестри ще получават стипендия и от самата болница , с изключение на от общината. Това се прави за първи път, кометира кметът. 

Атанасов разясни, че сред общината и Университета по библиотекознание и осведомителни технологии има сделка да се одобряват девойки, приключили междинното си обучение в Кюстендил, без приемен изпит. Тракийският университет-Стара Загора също предлага банкет за специалността " здравна сестра " за студенти в изнесено образование в Кюстендил.

Стипендията ще важи и за младежите, които към този момент се образоват за лекари и желаят да се върнат в Кюстендил. Условието е същото - би трябвало да подпишат контракт с болничното заведение и да работят в нея. 
 Дефицит на медицински сестри у нас
Дефицит на медицински сестри у нас

Няма никаква политика за фрагментите работещи в здравеопазването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР