Кметът на Лондон Садик Хан обеща да се опита да

...
Кметът на Лондон Садик Хан обеща да се опита да
Коментари Харесай

Садик Хан обеща да опита да върне олимпийските игри в Лондон до 20 г.

Кметът на Лондон Садик Хан даде обещание да се опита да върне олимпийските игри в английската столица до 20 години, в случай че бъде избран отново на изборите в четвъртък.

Днес в тирада в аматьорски клуб за боксьори в Югозападен Лондон Садик Хан ще изложи вероятностите за поредна олимпиада в Лондон като средство за покачване на духа след пандемията. „ Проучването на опцията за домакинство на олимпийските и параолимпийските игри през 2036 или 2040 година е илюстрация на проекта ми да изградя по-светло бъдеще за Лондон след пандемията “, се споделя в авансово публикувана част от изказването на кмета.

Ходът се поддържа абсолютно от водещите бизнес организации и някогашни олимпийски медалисти. „ Гардиън “ показва, че това възражда спомените за сполучливите игри през 2012 година - събитие, което доста усъвършенства репутацията на предшественика на Хан като лондонски кмет, настоящия министър председател Борис Джонсън.

Използвайки даже реториката на Джонсън за „ равнене на опциите на всички елементи на страната “ Хан счита да включи в организирането на олимпиадата и региони отвън столицата.

Разбира се, Лондон ще има сериозна конкуренция за семейството на тези игри и ще има потребността от цялостната поддръжка на държавното управление, с цел да успее. Ако отново бъде определен Лондон ще стане първият град-домакин на четири олимпиади. Той към този момент провежда игрите през 1908, 1948 и 2012 година. Изборите за кмет на Лондон са на 6 май.

В конкуренцията вземат участие 20 претенденти,.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР