Кметът на Костиево призова за даренияСтанали жертви на пожар в

...
Кметът на Костиево призова за даренияСтанали жертви на пожар в
Коментари Харесай

Събират пари за погребение на загинало семейство

Кметът на Костиево прикани за дарения
Станали жертви на пожар в Германия

Жителите на пловдивското с. Костиево събират пари, с цел да бъдат върнати в България телата на съселяните им, които починаха при пожар в Германия, за което са нужни 18 000 евро. Призивът за даренията е оповестен от кмета Георги Калоферов.

Трагедията се разигра в стогодишна постройка в град Солинген към 3 ч. на 25 март, като огънят тръгнал от мазето. 28-годишният Кънчо Жилов, брачната половинка му Катя и двете им момиченца - 3-годишната Галиа и 6-месечната Емили са обитавали апартамент чартърен на таванския етаж. Когато пламъците избухнали пътят им надолу бил отсечен, защото първо изгорели дървените стълби. След потушаването на огъня пожарникарите разкрили обгорелите тела на Кънчо, Катя и по-голямото им дете, а бебето било оповестено за изчезнало. Няколко часа по-късно под руините обаче е намерено и неговото телце.

В същия квартал в немския град живеят и работят доста фамилии от Костиево. Загиналият мъж е брат на футболиста от “Гигант ” (Съединение) Здравко Жилов и клубът също предприе акция за набиране на средства. Кметът на Солинген Тим Курцбах разгласи ден на печал и разпореди да бъдат свалени знамената.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР