Кметът на Киев Виталий Кличко атакува украинския президент Володимир Зеленски

...
Кметът на Киев Виталий Кличко атакува украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Кличко атакува Зеленски за хода на войната:Защо не бяхме по-добре подготвени, защо лъгахме партньори

Кметът на Киев Виталий Кличко нападна украинския президент Володимир Зеленски за хода на войната в страната.

 

Това направи той в изявление за швейцарския информативен бюлетин 20 Minuten, което по-късно бе необятно отразено в неделя в Русия и Украйна, оповестява ДПА.

 

" Хората се питат за какво не бяхме по-добре готови за тази война, за какво Зеленски отхвърляше до дъно, че ще се стигне до това ", сподели Кличко в изявлението, излъчено в събота. Имаше прекалено много информация, която не отговаряше на действителността ", сподели 52-годишният някогашен международен първенец по бокс, обвинявайки президента в " неточности ".

 

Той прикани за почтеност във връзка с същинската обстановка в Украйна след съветската инвазия.

 

" Зеленски заплаща за грешките, които направи ", сподели Кличко.

" Разбира се, че можем да лъжем еуфорично нашите хора и нашите сътрудници, само че не можете да вършиме това постоянно, сподели той, като в същото време предложи ясна поддръжка на украинския началник-щаб военачалник Валери Залужни, който провокира рецензии преди месец, когато сподели, че войната е в задънена улица.

 

" Той сподели истината, сподели Кличко в изявлението. Понякога хората не желаят да чуят истината, само че в последна сметка отговорността носи той. Той изясни и обоснова какво е настоящето състояние. "

Кличко се разгласи срещу политическите игри в Украйна. Не би трябвало да има вътрешен спор в страна, която се бори за съществуването си и заради тази причина той отхвърля да разисква персоналните си проекти и показва поддръжка за Зеленски, сподели той.

 

" Днес президентът има значима функционалност и ние би трябвало да го поддържаме до края на войната. Но когато войната свърши, всеки политик ще би трябвало да дава сметка за своите триумфи и неточности ", сподели Кличко.

В изявлението Кличко благодари на Германия за даването на противовъздушни системи, само че беше сериозен към отхвърли да даде крилати ракети Taurus с огромен обхват.

 

Войната с Русия е в нов стадий, като упованията са зимата да усложни боевете след лятното контранастъпление, което не съумя да докара до мечтаните резултати заради трайния дефицит на оръжия и сухопътни сили. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред " Асошиейтед прес ".

Въпреки неуспехите обаче той увери, че Украйна няма да се съобщи.

 

" Вече сме в нова фаза на война и това е реалност. Зимата като цяло е нова фаза на войната ", акцентира Зеленски.

Запитан дали е удовлетворен от резултатите от контранастъплението, той отговори сложно.

 

" Вижте, няма да отстъпим, удовлетворен съм. Ние водиме война с втората (най-добра) войска в света, удовлетворен съм ", регистрира украинският водач, имайки поради съветските въоръжени сили. Той обаче добави: " Губим хора, за това не съм удовлетворен. Не получихме всички оръжия, които искахме, и за това не мога да бъда удовлетворен, само че и не мога да се окайвам доста ".

 

Зеленски изрази безпокойство, че войната сред Израел и " Хамас " заплашва да засенчи спора в Украйна, защото конкуриращите се политически стратегии и лимитираните запаси излагат на риск потока от западна военна помощ за Киев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР