Кметът на Киев и бивш професионален боксьор Виталий Кличко отхвърли

...
Кметът на Киев и бивш професионален боксьор Виталий Кличко отхвърли
Коментари Харесай

Кличко отвърна на критиките на Зеленски: Не искам да се занимавам с политически игри

Кметът на Киев и някогашен професионален боксьор Виталий Кличко отхвърли обвиняванията на президента на Украйна Володимир Зеленски, който в събота насочи рецензия към киевските общински управляващи, че не се е оправят добре със задачата по разкриването на специфични подслони в столицата за хората, останали на мрачно и студено поради съветските офанзиви, заяви Ройтерс.

" Нужна е, меко казано, още много работа ", сподели президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

Кличко сподели, че 430 " центрове за отопление " оказват помощ на жителите на украинската столица да се оправят с следствията от съветските удари, а още 100 са планувани при положение на изключителни условия.

" Не желая да бъда въвличан в политически борби, изключително в актуалната обстановка ", сподели Кличко.

" Меко казано, това не е хубаво. Нито за украинците, нито за нашите задгранични сътрудници. Днес, както в никакъв случай по-рано, всички би трябвало да се обединят и да работят дружно. А тук виждаме някакъв тип политически игри ", съобщи кметът на Киев.

Кличко, който беше замесен в няколко политически дебата със Зеленски преди съветската инвазия, сподели, че президентските съветници се занимават с " операция " за напъните, които поставят локалните управляващи в Киев.

От своя страна обаче Давид Арахамия, ръководител на парламентарната група на партията на Зеленски " Слуга на народа ", съобщи, че обясненията на Кличко се " разграничават доста " от това, което оповестяват жителите. " Имам предложение. Градските управляващи имат една седмица да поправят проблемите и по-късно ще създадем инспекции дружно с кмета ", написа Арахамия в Телеграм.

Украинците би трябвало да се приготвят за дълга и тежка зима, белязана от съветски офанзиви, сподели в това време президентът на Украйна Володимир Зеленски в най-новото видеопослание към страната си, съобщи ДПА.

" Докато имат ракети, те няма да спрат ", съобщи Зеленски във връзка съветските удари по съществена инфраструктура през последните седмици.

" Русия се пробва да употребява тази зима, студа, против хората ", сподели украинският президент.

Той заяви, че украинската войска се приготвя да отвърне на офанзивите по допустимо най-хубавия метод, само че прикани съгражданите си да бъдат подготвени да оказват помощ на хора в потребност през идващите месеци. " Заедно ние ще успеем да преживеем всичко ", сподели Зеленски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР