От Хамас са заявили пред египетски и катарски посредници, че

...
От Хамас са заявили пред египетски и катарски посредници, че
Коментари Харесай

Хамас: Приемаме предложението на египетските и катарските посредници за прекратяване на огъня в Газа

От " Хамас " са декларирали пред египетски и катарски медиатори, че одобряват техните оферти за преустановяване на огъня в Газа. Това заяви телевизия ал Джазира, като се базира на почитан представител на палестинската формация. Новината идва на фона на израелска заповед за евакуация на 100 хиляди души от пренаселения град Рафа преди идна израелска интервенция. Евросъюзът се разгласи срещу подобен сюжет, който вещае най-лошото- още война и апетит.

Израел нанесе през днешния ден въздушни удари против цели в Рафа часове откакто прикани 100 хиляди души в източната част на града до границата с Израел да изоставен към " филантропична зона ". Обстреляни са били два квартала, които попадат в нареждането за евакуация, заяви палестинската гражданска защита.



Инструкциите идват посредством текстови известия на арабски, телефонни позвънявания и листовки. Израелската заповед е знак за идна атака в пренаселения град. Евакуираните се насочват към палаткови лагери в Хан Юнис и ал Маваси. Палестинците в Рафа към този момент напущат града, само че мнозина се питат къде да отидат. Повечето палестинци в Рафа са се местили наложително повече от един път, някои бягат за четвърти път.

" Разбира се, че се опасяваме, освен това - ние сме ужасени. Не е толкоз елементарно да се местиш непрекъснато, още веднъж и още веднъж. Много е мъчно, имаме деца и мебелировка ", описа Хана Салха.

Хамас дефинира нареждането за евакуация като " рискова ескалация " и съобщи, че вероятно израелско навлизане в Рафа ще заплаши договарянията за преустановяване на огъня. Франция още веднъж се разгласи против израелска интервенция в Рафа и напомни, че интернационалното право дефинира принудително разселване на цивилно население като военно закононарушение.



Хуманитарни организации предизвестиха, че евакуацията на Рафа ще докара до още по-тежко филантропично злополучие в линията Газа.

" Израелските окупационни управляващи споделиха на хората да отидат в Рафа като безвредна зона. Сега ни споделят да напуснем. Къде да отидат всички тези хора - милион и половина или два милиона цивилни. В морето ли да отидат. Искат да извършат геноцид, това виждаме ние ", сподели Абу Ахмед.

Израелската страна съобщи, че задачите й остават непроменени- освобождение на заложниците и победа над Хамас. Египет прикани Израел да прояви оптималната умереност и предизвести, че интервенция в Рафа носи съществени филантропични опасности. Кайро увеличи бойната подготвеност на армията си в северен Синай, до границата с Газа. Палестинската самостоятелна власт в Рамала прикани Вашингтон да предотврати израелска интервенция и всеобща гибел в Рафа.

Президентът Джо Байдън е провел през днешния ден 30-минутен телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху. Американският водач е подчертал паниките на Вашингтон от израелска интервенция в Рафа. Преди диалога американски представител съобщи, че пробив в договарянията по съглашение за освобождение на заложниците на Хамас е най-хубавият метод за отбягване на израелска инвазия в Рафа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР