Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов представи своята община на

...
Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов представи своята община на
Коментари Харесай

Германци поканиха Карлово на Българска вечер в...

Кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов показа своята община на специфична вечер, отдадена на България в побратимения немски град Зеехайм-Югенхайм. Презентацията му бе на фона на достоверните национални песни, изпълнени от певицата Велина Иванова и гъдуларя Николай Таслаков, гайдаря Дончо Загорев, Али Келов, който свири на тамбура и Марин Чалъмов – на барабан.

Инициативата за Българската вечер бе на Сдружението за побратимените градове на Зеехайм-Югенхайм с ръководител Джулио Моло, в партньорство с Консултативния съвет на чужденците към Областната администрация на Дармщат-Дибург, ръководен от Джорж Бал.

Емил Кабаивано в получи поканата за вечерта на България през септември т.г., когато немският му сътрудник пристигна с делегация от общественици и група туристи в Карлово.

Над 150 посетители приветстваха програмата в зала „ Хаус Хуфнагел ” по време на Българската вечер, открита от кмета на Зеехайм-Югенхайм Александер Крайсел. Домакинът приветства присъстващите и показа своите усещания от визитата в Карлово.

Консулът на Република България във Федерална провинция Хесен доктор Инго Ланкау също поздрави участниците в проявата. Събития като актуалната българска вечер са мост сред нациите, посочи доктор Ланкау.

За историческите връзки сред България и Зеехайм-Югенхайм, чиято основа слага княз Александър декор Батенберг /прекарал юношеските си години в двореца Хайлигенберг/, напомни доктор Йоахим Хорн, ръководител на фондация „ Хайлигенберг Югенхайм ”.

Хилядолетната история и културните традииции на България показа президентът на Сдружението за насърчаване връзките сред Германия и България доктор Зигрун Комати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР