Кметът на канадската столица Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение

...
Кметът на канадската столица Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение
Коментари Харесай

Кметът на Отава обяви извънредно положение заради протестите

Кметът на канадската столица Отава Джим Уотсън разгласи изключително състояние поради продължаващите митинги против условията за имунизация, оповестява канадската телевизия Си Би Си, представена от Ройтерс.

В изказване Уотсън сподели, че оповестената от него мярка " отразява сериозната заплаха за сигурността на жителите и акцентира потребността от поддръжка от страна на другите управляващи и равнища в държавното управление. " В известието обаче липсват детайлности за вероятните ограничения.

Преди това кметът се оплака, че стачкуващите са повече от служителите на реда и управляват обстановката.

Обявяването на изключителното състояние идва и откакто от полицията оповестиха, че ще засилят дейностите си, като нападат снабдяването с гориво на недоволните. От силите на реда обявиха по-рано, че всеки, който се пробва да даде " материална помощ " като да вземем за пример гориво на протестиращите, може да бъде задържан.

Полицаите са сложили и нови барикади в центъра на Отава, а също така са почнали да събират разнообразни типове данни и други доказателства, които могат да послужат за завеждане на престъпни каузи. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР