Кметът на град Монтатер в Северна Франция Жан-Пиер Босино заплаши,

...
Кметът на град Монтатер в Северна Франция Жан-Пиер Босино заплаши,
Коментари Харесай

Френски кмет заплаши, че градът ще спре да плаща за електроенергия

Кметът на град Монтатер в Северна Франция Жан-Пиер Босино заплаши, че градът ще спре да заплаща за електрическа енергия, в случай че управляващите не подхващат ограничения за облекчение на живота на популацията предвид на покачващите се цени, съобщи Франс прес.

Босино изясни, че градската сметка за сила може да нарасне от 600 хиляди евро на 2,5 милиона евро през идната година заради предстоящото през 2023 година нарастване на цената на електрическата енергия до хиляда евро за мегаватчас.

" Това е невероятно! Как да намеря недостигащите ми 1,9 милиона евро? Каква обществена услуга би трябвало да закрия? Трябва ли да анулира учебното хранене или да затварям кметството за три дни в седмицата? ", цитира организацията думите на кмета Босин

Чиновникът означи, че не е обикновено, когато електроенергийната компания EDF е принудена да продава електрическа енергия на цена от 50 евро за мегаватчас на своите съперници, което й коства 8 милиарда, които не са задоволителни за поддръжка на електроцентралите.

" Ако държавното управление не направи...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР