Кметът на Габрово Таня Христова отрече твърденията на БСП, че

...
Кметът на Габрово Таня Христова отрече твърденията на БСП, че
Коментари Харесай

Томислав Дончев не знаел за назначението на брат му, увери кметът на Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова отхвърли изказванията на Българска социалистическа партия, че в общината са назначавани хора на роднински принцип. От левицата през днешния ден показаха следващата скица на " дрийм тийм ", в тази ситуация в община Габрово. От партията оповестиха, че братът на вицепремиера и някогашен кмет на Габрово Томислав Дончев - Момчил Дончев, е назначен без конкурс от кмета Таня Христова за шеф на общинското звено " Озеленяване ".

Днес на конференция Таня Христова съобщи, представена от Българска телеграфна агенция, че Момчил Дончев е почнал работа в общината поради професионалните му качества, а вицепремиерът не е знаел за назначението му. По думите ѝ когато научил, Томислав Дончев бил срещу.

Христова съобщи, че екипът ѝ се състои от качествени хора, експерти, а всяко предопределение на общината е законосъобразно. Тя уточни, че озеленяването било активност, която не изисквала оповестяването на конкурс. Кметът попита за какво Българска социалистическа партия се прицелва тъкмо в Габрово, а отговорът съгласно нея е поради триумфите на общината. " Мога да нося отговорност за всяко свое деяние, отхвърлям да повеждам предизборна битка в средата на мандата ", сподели Христова.

Тя разяснява и други имена, посочени от Българска социалистическа партия през днешния ден. По думите ѝ председателката на Районната изборна комисия (РИК) Мария Недева и брачният партньор ѝ Момчил Недев не са нейни кръстници, както обявиха социалистите, а са били единствено очевидци при подписване на гражданския брак през 2001 година Христова посочи, че Недева е била в РИК доста преди ръководството на ГЕРБ в общината, а брачният партньор ѝ работел като правист в здравната каса още от основаването на институцията. Недев взел участие и като специалист по един от общинските планове, добави кметът.

Тя не пожела да дава отговор на въпросите дали регионалният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов е обвързван с публичните поръчки в локалния превоз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР