Кметът на Габрово Таня Христова обжалва пред Върховния административен съд

...
Кметът на Габрово Таня Христова обжалва пред Върховния административен съд
Коментари Харесай

Кметът на Габрово обжалва решение на правителството за природен парк "Българка"

Кметът на Габрово Таня Христова апелира пред Върховния административен съд решението на държавното управление, с което е признат План за ръководство на Природен парк „ Българка “. Предвидените рестрикции за ново строителство слагат под подозрение построяването на тунел под връх Шипка.

В жалбата пред Върховния административен съд кметът на Габрово упорства Планът за ръководство на Природен парк „ Българка “ да бъде изменен, като в него се включат плануваните като възможни в Закона за предпазените територии  дейности, измежду които е строителството на инфраструктурни обекти, планувани в устройствени и механически проекти и планове.

Вписаните в атакувания проект рестрикции за зоната от Парка, в която попада тунелът под Шипка, слага под подозрение неговото създаване, показват от локалната администрация и цитират текст от документа, в който е записано, че се не разрешава ново строителство, като се изброяват изключенията, отнасящи се до водохващания за питейни потребности, пречиствателни уреди, здания за потребностите на парка, архитектурни детайли, свързани с туризма и сигурността на посетителите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР