Кметът на Дупница инж. Методи Чимев издаде заповед, с която

...
Кметът на Дупница инж. Методи Чимев издаде заповед, с която
Коментари Харесай

В Дупница обявиха пожароопасен сезон до 30 октомври

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев издаде заповед, с която е разгласен пожароопасен сезон на територията на общината до 30 октомври. Съгласно заповедта не е позволено паленето на открит огън и осъществяването на огневи работи на разстояние по малко от 100 м. от границите на горските територии. 

Кметовете и кметските наместници би трябвало да основат нужната организация за недопускане паленето на стърнища, слогове, по крайпътни линии, след жътвени останки и други площи със суха трева. 

В обитаемоте места, на които поземленият фонд граничи с горския фонд, да се провеждат наряди през почивните дни от представителите на гасаческите групи по кметства, като се изготви график и се дефинират сигналите за обявяване и мястото им за събиране.

Забранено е паленето на горими боклуци до постройките, горските масиви, слогове и крайпътни линии, палене на горими боклуци при съществуване на вятър, а при нужда от палене на горими боклуци, огньовете да не се оставят без наблюдаване и неизгасени.

За всеки съответен случай да се плануват средства за гасене. 

Лице, забелязало пожар в горските територии, е длъжно неотложно да предприеме дейности за известяван на центровете за приемане на незабавни повиквания към единния европейски номер 112. 

За нарушителите се плануват съществени наказания по закона, както наказателна отговорност, напомнят от Общината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР