Кметът на Берлин Франциска Гифай разговаряла 30 минути във видео

...
Кметът на Берлин Франциска Гифай разговаряла 30 минути във видео
Коментари Харесай

Кметът на Берлин разговаря 30 минути с фалшив В. Кличко

Кметът на Берлин Франциска Гифай разговаряла 30 минути във видео диалог с мъж, представящ се за кмета на Киев Виталий Кличко. Това съобщи . За видео срещата Гифай е помолена от украинската страна, твърди Берлин. Не обществено известно по какви канали се е случило.

Ходът и тонът на диалога смутили Гифай - незнайният разпитвал по какъв начин са украинските бежанци, дали получават обществени помощи посредством измами, сътрудничат ли на локалната власт, обяснявал, че украинските мъже би трябвало да се върнат да водят война. 

Разговорът бил преустановен прибързано. Прессекретарят на берлинския Сенат позволява, че е употребена технологията дийпфейк. " За страдание, такава е действителността, войната се води с всевъзможни средства, в това число онлайн, с цифрови способи да се подкопае доверието измежду сътрудниците и приятелите на Украйна ", разяснява кметът. 

В момента службите за сигурност проверяват случая, с цел да изяснят събитията.  Украинският дипломат е удостоверил, че Гифай не е говорила с същинския Кличко.  По данни на " Билд " сходен случай е имало и в Мадрид, където също се появил подправен Кличко.  В канала си в Телеграм киевският кмет заяви, че от подправен имейл са отправени претенции за видеоразговори с кметове на европейски градове. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР