Кметът Иван Портних проведе официална среща с извънредния и пълномощен

...
Кметът Иван Портних проведе официална среща с извънредния и пълномощен
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних проведе среща с посланика на Индия у нас

Кметът Иван Портних организира публична среща с изключителния и пълномощен дипломат на Индия у нас – Н. Пр. Пууджа Капур. „ Изключително съм впечатлена от Варна, от хората, които живеят тук, от атмосферата и най-много от опциите, които този град дава. Това е мое първо посещаване, само че сигурно в бъдеще градът ще бъде наложителна дестинация за всяка държавна или бизнес делегация, идваща в България от Индия ", сподели госпожа Капур.

Тя показа, че във Варна към този момент учат огромен брой индийски студенти, с част от които се е срещнала при откриването на Четвъртия фестивал на Индия, който се организира в един от комерсиалните центрове в морската столица.

Кметът Иван Портних срещна Н. Пр. Пууджа Капур с огромните инфраструктурни планове, които се осъществят в града, както и с упоритостта на Варна да притегля компании, които работят в сферите на IT технологиите и аутсорсинга. Той показа, че в интервала 19-ти – 20-ти октомври Варна ще посрещне топ лектори от международни компании, които ще вземат участие във високотехнологичната конференция Innowave Summit 2018.

Според уредниците измежду гостите ще има и представители на азиатската страна. " За нас ще бъде потребно да обменим опит в областта на високите технологии, защото Индия е един от водачите в света, където този бранш от стопанската система е извънредно добре развъртян “, сподели той.

По време на срещата бяха разисквани и благоприятни условия за по-активни контакти в региона на туризма и киноиндустрията. Миналата година Варна влезе в подиуми от индийски филм, други два кино лентата бяха снимани в разнообразни региони на Северното Черноморие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР