Кметът Илко Стоянов и зам.-областният управител Анита Коцелова бяха гости

...
Кметът Илко Стоянов и зам.-областният управител Анита Коцелова бяха гости
Коментари Харесай

В Благоевград ще бъде отбелязан Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества

Кметът Илко Стоянов и зам.-областният шеф Анита Коцелова бяха посетители на конгрес „ Тридесет години от убийството на Джовани Фалконе “.

Кметът Илко Стоянов сложи началото на форума и приветства присъстващите в зала „ 22 септември “.

„ За мен е чест да открия този конгрес. Радвам се, че имаме опцията с действителни събития да си напомним за тази светла персона Джовани Фалконе. Тази среща не е просто на хартия, тя в действителност е значима. Борбата с наркотичните субстанции и с трафика на хора зависи извънредно доста от осъзнаването на проблемите. Приветствам ви за това че сте тук и поисквам триумф на форума! “, сподели в част от словото си кметът.

Организаторите бяха подготвили и музикални поздрави към присъстващите. Фолклорът като страж на полезностите бе поднесен от МФГ „ Бански старчета “ и Ивана и Ивона Малчови, ученички от НХГ „ Св.св. Кирил и Методий “.

От 2009 година Община Благоевград и Общински съвет по наркотични субстанции, със съдействието на Посолството на Република Италия организират конкурс в памет на Джовани Фалконе. Инициативата е ориентирана към магистрати и служители на реда и цели да бъдат подкрепени напъните на тези, които с риск за живота си пазят публичните ползи и престижа на специалността. Конкурсът носи посланието „ Страхливият умира всеки ден-смелият единствено един път “.

Събитията в чест на Джовани Фалконе не престават през цялата седмица. На 22 юни от 11:00 часа ще се организира отворено съвещание на Общинския съвет по наркотични субстанции Благоевград в зала „ 22 септември “ Благоевград. На 23 юни от 12:10 часа ще се организира среща “Свободни и самостоятелни “ с възпитаници от IX и Х клас по предварителна защита на наркомании от СУ с проучване на непознати езици „ Св. Климент Охридски “ – Благоевград. 24 юни ще бъде ден на отворените порти н Общински съвет по наркотични субстанции от 08.30 до 17.30 часа в зала 5 в Община Благоевград. В рамките на деня ще се организира и среща с киберексперта Явор Колев на тематика „ Пази детето в интернет “ с възпитаници от V СУ „ Георги Измирлиев “. Ще бъдат прожектирани и филмите „ Началото е край “, „ Неупиваема чаша “,,,Свободата да бъда “ и „ Стожери на вечността “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР