Кметът Георг Спартански и неговият заместник Стефан Милев се запознаха

...
Кметът Георг Спартански и неговият заместник Стефан Милев се запознаха
Коментари Харесай

Близо 30 стари и болни дървета премахват поетапно в парк „Кайлъка”

Кметът Георг Спартански и неговият заместител Стефан Милев се срещнаха с хода на дейностите по унищожаване на остарели, заболели и рискови дървета в централната част на парк „ Кайлъка ”, предоставени от Община Плевен на „ Паркстрой ” ЕООД.

Заедно с шефа на сдружението Дамянка Владимирова те обходиха работните сектори – двата паркинга, алеите по брега на езерото, региона при започване на предпазената околност.

За премахване са маркирани близо 30 дървета, най-вече иглолистни и тополи. Те са изсъхнали и евентуално заплашват сигурността на преминаващите гости на парка. На тяхно място след консултация с ландшафтни експерти ще бъдат засадени по-устойчивите и колоритни типове хималайска бреза и червенолистен явор.

Премахнатите по-рано остарели дървета в регионите на Китайската стена и Градската градина ще бъдат сменени с японски вишни, конски кестен и магнолии.

Подновяването на дървесната растителност в зелени пространства и по уличната мрежа в Плевен ще продължи и през идващите подобаващи сезони.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР