Кметът Димитър Николов участва в срещата на Мрежата на най-значимите

...
Кметът Димитър Николов участва в срещата на Мрежата на най-значимите
Коментари Харесай

Димитър Николов се включи в срещата на най-значимите балкански градове в Атина

Кметът Димитър Николов взе участие в срещата на Мрежата на най-значимите балкански градове В40, която има за цел да обезпечи общ курс за непоклатимост и разцвет на Балканите.

Конференцията се организира в гръцката столица Атина, която одобри председателството на организацията.

Във форума участваха кметове от 66 града от 10 балкански страни. Кметът на Атина Костас Бакоянис посрещна сътрудниците си, като съобщи, че гръцката столица желае и може доста да усъвършенства балканското съдействие.

„ Атина се трансформира в съвременен метрополис и знае по какъв начин да усъвършенства инфраструктурата и ежедневния живот. Това познание, просвета и способ желаеме да споделим с другите градове от мрежата. “, добави Костас Бакоянис.

Кметът на Бургас Димитър Николов акцентира, че използването на опита, който имат кметовете на Балканите, е от извънредно значение за развиването на района.

„ Позволете ми още един път да благодаря от името на нашата българска делегация за извънредно топлото домакинство на кмета на Атина. Мисля, че опитът, който имаме като кметове и локална власт, е извънредно потребен и можем да го използван в тази мрежа.

Като кмет декларирам своята подготвеност интензивно да вземам участие в другите тематики и полемики, които бяха изложени тук от кмета на Атина, и съм уверен, че няма опция на нашия балкански дух и съгласие, тъй като и самото наличие на управлението на двете наши европейски мрежи за съдействие демонстрира, че европейската проекция на кметовете от Балканите е сигурна и перспективна.

Още един път желая да заявя своята подготвеност за цялостно съдействие и дано високите цели, които си поставихме тук на тази среща, да бъдат изпълнени качествено и в период, което е предизвикателство за нас. “, сподели по време на срещата с кметовете от значимите балкански градове Димитър Николов.

Бургаският кмет беседва с кмета на Истанбул Екрем Имамоглу. Той е изразил пред Николов положителните си усещания от Бургас, добити от визитата му в морския град.

Димитър Николов беседва и с кмета на Сплит – Ивица Пуляк и е поканил на посещаване кмета на Атина Костас Бакоянис за разискването на общи бъдещи планове.

Мрежата B40 от балкански градове е учредена през 2021 по самодейност на кмета на Истанбул Екрем Имамогу. Тя е знак на солидарността, развъдник за градски решения, родени от дипломацията, и промотира визия за мир и разцвет. Има за цел да сътвори здрави добросъседски връзки сред градовете членове и по този начин да усъвършенства районното съдействие в областите на стопанската система, културата, нововъведенията и устойчивото развиване на локалните общности. Градовете от мрежата ще си сътрудничат и в напъните за акомодация и битка с климатичните промени, както и в основаването на мощна локална народна власт и добросъседски връзки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР