Кметът Благомир Коцев обсъди предстоящото издание на театралния форум Варненско

...
Кметът Благомир Коцев обсъди предстоящото издание на театралния форум Варненско
Коментари Харесай

Кметът на Варна се срещна с Цветана Манева, обсъдиха работен въпрос

Кметът Благомир Коцев разиска идното издание на театралния конгрес " Варненско лято " с уредниците на фестивала – актрисата Цветана Манева и с проф. Николай Йорданов.

Варна има огромен капацитет и упоритостта ни е да надграждаме фестивалите под марката " Варненско лято ". Желанието ни е да организираме събития освен през лятото, само че целогодишно. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев по време на срещата си с актрисата Цветана Манева. Тя е ръководител на настоятелството на фондацията, която провежда Международния сценичен фестивал " Варненско лято ". На срещата вчера участва и шефът на фондацията проф. Николай Йорданов. В диалога участваха още заместник-кметът с сектор обучение и просвета Павел Попов и Илко Ганев, консултант в Министерство на културата.

Гостите срещнаха кмета с 32-годишната история на театралния фестивал и припомниха, че през 2016 година събитието е удостоено с влиятелния лейбъл " Европейски фестивал " на Европейската фестивална асоциация.

Правим този фестивал повече от 30 години, веселя се, че ще имаме достойнството да работим с Вас, сподели Манева. Проф. Йорданов описа за самодейността " Интермецо ", която сплотява Театралния и Музикалния фестивал " Варненско лято " и по която предходната година се състоя музикално-театралният план " Адска комедия " с присъединяване на Джон Малкович.

Надяваме се, че скоро ще завърши и ремонтът на Филиала на държавна такса " Стоян Бъчваров ", с цел да могат да гостуват повече интернационалните продукции, изрази вяра проф. Йорданов.

Варна има потребност от нови културни пространства и ние работим в тази посока, сподели кметът Благомир Коцев. По думите му с изключение на построяването на нова многофункционална зала за културни събития би трябвало да се модернизира и постройката на Фестивалния и конгресен център, която е ситуирана на основно място в центъра на града. За задачата ще се търси подпомагане от Министерство на културата, сподели кметът. Илко Ганев изяви подготвеност да помогне в връзката с министерството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР