Кметът Антон Ангелов съобщи, че наводнените къщи са почти изчистени,

...
Кметът Антон Ангелов съобщи, че наводнените къщи са почти изчистени,
Коментари Харесай

Ад в Кости, 90 на сто от селото е отнесено от пороя

Кметът Антон Ангелов заяви, че наводнените къщи са съвсем изчистени, само че мостът, който свързва селото със света, пропада

Апокалиптични фрагменти след пороя в странджанското село Кости бяха показани в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. Водещият Симеон Иванов посочи, че то е едно от най-засегнатите обитаеми места от водната буря. 

„ Положението е трагично. Вчера имах опция да обиколя в селото и мога да кажа, че освен към дерето, а съвсем на 90 % в селото – улици, дворове, всичко е отнесено “, сподели в ефира на националната телевизия кметът на Кости Антон Ангелов.

„ Имаме доставена минерална вода в огромни количества, хранителни артикули. Пакети от „ Червения кръст “ дойдоха през вчерашния ден “, добави той.

„ Няма по какъв начин да се възстановят вредите, до момента в който не се вземе общо решение, тъй като селото е малко, с цел да мога аз да подхваща каквото и да било. Всичко зависи от общината и страната “, показа Ангелов. 

„ Засегнатите от потопа ще получат еднократна помощ. Още през вчерашния ден от Социално подкрепяне – Царево минаха и описаха вредите “, прибавя той. 

„ Площадът беше залят с кални наноси от дерето, само че всичко е изчистено през вчерашния ден с багери. Бедстващи хора обаче няма, тъй като още първоначално започнахме евакуация “, съобщи кметът на царевското село. 

„ Имаме потребност от още доброволци. Вчера имахме една група, която свърши много неща. Помогнаха на хората от селото. Наводнените къщи са съвсем изчистени. Днес ще има довършителни работи. Има парцели, които не са непрекъснато обитаеми. Предполагам, че през днешния ден ще стартират да идват притежателите им “, добави той.

„ Вчера следобяд получих информация, че моста има проблем с моста сред селата Изгрев и Кости. Пропускат обаче леки коли. Не сме напълно откъснати от света “, разяснява Ангелов. 

„ Дерето постоянно е било изчистено. Имаме служащи, които минават да косят и да чистят. Това, което се случи, си е злополучие и няма по какъв начин да спрем тези наноси, които идват от гората – сухи дървета, клони, листа “, споделя той.

Това количество вода в триметрово дере няма по какъв начин да се побере каквото и да стане, изясни кметът. 

„ Дъждът спря. Докато не почистим наносите, е прекомерно рисково, в случай че завали още веднъж “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР