Ключовите преговори между Великобритания и Европейския съюз за бъдещите си

...
Ключовите преговори между Великобритания и Европейския съюз за бъдещите си
Коментари Харесай

Лидерът на ЕНП счита, че ще има ново забавяне на преговорите за Brexit

Ключовите договаряния сред Англия и Европейския съюз за бъдещите си търговски връзки и преходния интервал се чака да бъдат забавени още веднъж след идната среща на върха на европейските водачи през декември (бел. ред. - 11 декември). Това съобщи немският политик Манфред Вебер, водач на Европейската национална партия в Екологичен потенциал и член на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) от консервативния блок на канцлера Ангела Меркел.
Преди срещата си с английския министър председател Тереза Мей в сряда (15 ноември), той съобщи, че ще пристигна с разочароващо известие, съобщи БГНЕС.
" Тереза Мей изиска диалози. Тя знае, че договарянията са в решителна фаза… през идните седмици ще забележим дали е вероятен градивен резултат или несигурността ще продължи да нараства. Изглежда, че през декември няма да влезем във втората фаза от договарянията ", сподели той пред кореспонденти в Страсбург.
Вебер също по този начин напомни, че времето тече и през 2019 година Англия ще би трябвало да напусне общността, което изисква Лондон да направи своите оферти за споразумяване на двустранните връзки.
Британското държавно управление би трябвало да затвори някои от главните тематики за спор сред Лондон и Европейски Съюз – правата на европейските жители, границата със Северна Ирландия и дължимата сума преди напускането на общността, преди да продължи към втория стадий, а точно двустранните връзки след Brexit. За да стигне до него Брюксел би трябвало да бъде уверен, че е реализиран „ задоволителен напредък “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР