Ключови рокади в Министерството на регионалното развитие след излизането на

...
Ключови рокади в Министерството на регионалното развитие след излизането на
Коментари Харесай

Петков уволни заместници на Караджов в МРРБ

Ключови рокади в Министерството на районното развиване след излизането на Има Такъв Народ от обединението. Със заповед на премиера в оставка Кирил Петков за заместник-министър на районното развиване и благоустройството е назначен инж. Ивайло Стайков.

С други заповеди на премиера от поста заместник-министър на районното развиване и благоустройството са освободени Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова.

Припомняме ви, че съгласно квотите в разпадналата се към този момент четворна коалиция, Министерство на регионалното развитие беше едно от министерствата, които се управляваха от представителите на " ИТН ". Гроздан Караджов подаде оставка като министър, а излизането на Има Такъв Народ от ръководството докара и до рухване на " кабинета Петков ".

Стайков е магистър инженер по специалността „ Строителство на здания и съоръжения”, добита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – гр. София. Завършва следдипломна специализация „ Мениджмънт на строителството и капиталовите проекти” - още веднъж в УАСГ-София. Избран е за депутат в 47-ото национално заседание от 29 МИР Хасково. След непринуден отвод от мястото на депутат заема длъжността консултант в политическия кабинет на вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството в интервала 1 януари 2022 г.- 23 юни 2022 година Стайков има стабилен опит в организацията и ръководството на строително-инвестиционни планове в България и чужбина. Владее британски език.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР