Ключов вот за Франция и Европа. За втори път страната

...
Ключов вот за Франция и Европа. За втори път страната
Коментари Харесай

Ключов вот за Франция и Европа


Ключов избор за Франция и Европа. За повторно страната избира за президент сред Еманюел Макрон и Марин льо Пен. Този път обаче се чака разликата сред двамата да е доста по-малка, в сравнение с през 2017 година

44-годишният Макрон е центрист и уверен европеец. Опонентите му го дефинират като нахален и " президент на богатите ".
Снимка: EPA

Лидерката на крайната десница, 53-годишната Марин льо Пен, е подложена на критика, поради връзките си с съветския президент Владимир Путин. Решаваща за крайния излаз от вота ще е изборната интензивност, както и кого ще поддържат гласоподавателите на останалия трети на първия тур претендент.
Снимка: EPA

Големият въпрос през днешния ден е кой лагер ще се окаже по-активен: дали този към извънредно дясната Марин льо Пен, чиито апел е: Всички срещу Макрон, или пък лагерът към настоящия президент, който залага на безапелационен отвод да се допусне крайната десница да ръководи страната.

Залогът е голям и за Европа. Ако Макрон получи втори мандат, Европейски Съюз може да продължи общата си политика.
Снимка: EPA

Ако Марин льо Пен влезе в Елисейския замък, от на следващия ден сутринта Европа би трябвало да мисли какво ще отговори на предлагането за " Европа на нациите ", което на процедура опонира на съществуването на Европейски Съюз в настоящия му тип, а НАТО пък би трябвало да си показа по какъв начин ще действа без единствената нуклеарната мощ в Европейски Съюз, Франция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР