Ключът към решаването на проблемите в България е шоково повишаване

...
Ключът към решаването на проблемите в България е шоково повишаване
Коментари Харесай

Манолова: Ключът към решаването на проблемите в България е повишаването на доходите

Ключът към решаването на проблемите в България е шоково повишение на приходите. Първият приоритет на „ Изправи се.БГ “ е повишението на приходите – минимум 1000 лева приход за работещ човек е обикновено, а не както в този момент хората в Северозапада да работят за 300 лева Необходима е проверка с осъдени за разграждането и разграбването на страната. Очакваме 13 милиарда евро от Еврокомисията за възобновяване след ковид. Правят се кухи компании за асимилиране на тези пари и ние доста деликатно следим този развой.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите във Видин. По-рано денем Манолова се срещна с поданици на община Грамада, които сложиха въпроса за ниските приходи, неналичието на работа и преизчисляването на пенсиите.

"В Северозапада бедността, общественото неравноправие, неналичието на младежи са страшни. Регионът е пропуснат от ръководещите, а има капацитет. От прекъсването на корупцията ще остане сериозен запас. В края на всяка година се разпределят към 2 милиарда лева остатък, които са задоволителни за преизчисляване на пенсиите и по този начин минималната пенсия може да е най-малко колкото прага на беднотия – 369 лева ", добави Манолова.

По думите й пенсионерите са обезпокоени от позицията на синдиката срещу преизчисляването на пенсиите. "Хората живеят зле, осъзнават, че има пари в страната и не желаят парите им да се натрупат в чекмеджетата на властта. Хората си желаят тяхното - оставката на Борисов. Това, че жителите поддържат митинга, се вижда и в най-малката община - на всички места желаят оставката на Борисов. Държавата и Народното събрание би трябвало да станат омбудсман. Има потребност от промяна на караула, от ново и честно ръководство, което ще го е грижа за народа ", сподели още Манолова.

Тя е безапелационна, че е нужна специфична политика за изоставащите райони. "Трябват данъчни тласъци, олекотяване на административните условия и друга поддръжка за бизнеса. Борисов към този момент се тормози да се появи в неконтролирана среда. Страх го е да чуе, че е отговорен за неприятния живот на хората ", съобщи някогашният омбудсман.

Мая Манолова акцентира, че Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ ще се яви на избори с партньорска мрежа, в която вземат участие цивилен организации, инициативни комитети, десните ДБГ и „ Волт “, придвижването на Татяна Дончева, социалдемократи, земеделци и „ Нова опция “.

Идеологията на „ Изправи се.БГ “ не е лява или дясна, а е грижа за приходите на хората и битка с корупцията. Всички сътрудници слагаме това пред всички партийни и други разлики, изясни Манолова.

Тя уточни, че сътрудникът им във Видин е юрист Стефан Стефанов. Той работи по проблема с неизплатените заплати на служащите от почистващата компания „ Титан “ в града. Стефанов изясни, че са открити парцели на компанията във Варна, които са запорирани, с цел да може служащите да получат възнагражденията си. "Ако има оставка, няма да има застъпничество на компании като "Титан ", които не изплащат заплати на хората и отговорностите си към страната ", сподели Стефанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР