Клубовете по плуване и водна топка „Локомотив Русе“ застават зад

...
Клубовете по плуване и водна топка „Локомотив Русе“ застават зад
Коментари Харесай

Клубове по плуване и водна топка подкрепят новия плувен комплекс в Русе

Клубовете по плуване и водна топка „ Локомотив Русе “ застават зад построяването на Мултифункционалния плувен състезателен комплекс в Парка на младежта в град Русе

Те са изпратили своето мнение до ръководителя на Общинския съвет с молба то да бъде показано на общинските съветници на утрешната сесия, на която ще се гледат няколко точки по отношение на бъдещия плувен комплекс, оповестява

Членът на УС на двата клуба Деян Дончев акцентира редица причини в поддръжка на капиталовото желание. Те са свързани с моментното положение на спортната база и изискванията, в които са принудени да се готвят състезателите и феновете на плувните спортове. Ето по какъв начин обосновават поддръжката си клубовете:

„ Настоящата база, с която разполага градът, е незадоволителна за покриване на естествените и общоприетите потребностите на клубовете, които развиват тези спортове и жителите, които желае да спортуват и водят здравословен метод на живот.

Град Русе има сериозна история в плувните спортове – плуване и водна топка – голям брой Държавни и Международни оценки, Държавни върхове, отборни трофеи,… и още доста, само че за голямо страдание, това е история. И за още по-голямо страдание, от 30 години не се прави нищо по въпроса, тази история да се гради и надгражда в едни естествени и общоприети условия за осъществяване на подготвителна активност.

Ние развиваме плувните спортове в условия, които не дават отговор на минималните стандарти, нужни за сполучливо създаване на състезатели – държавни първенци, държавни рекордьори и състезатели на Националния тим по плуване на Република България.

Към този аспект, би трябвало да прибавим големия интерес на жителите-родители на град Русе към плувните спортове и предпочитание техните деца да се научат да плуват, развивайки тяхната физическа интензивност. Този интерес не може да бъде удовлетворен от страна на спортните клубове, защото нямат потребността инфраструктура и условия, в които да го създадат.

Към момента, в числа, в Русе има 200 картотекирани състезатели по плуване и водна топка, които правят подготвителна активност и към 200 деца, които се учат да плуват. Желаещите са сред 400 и 600 деца, което е почти 30% от децата на град Русе.

Продължавам с числа:

✓ Купа България е класиране на Българска Федерация Плувни спортове на спортните клубове, взели участие в Държавните шампионати и завоювали точки. На база това, се регистрира активността на всеки клуб пред ММС за плуването в България. Във връзка с това, през 2021г. ние заемаме 15-то място, а сътрудниците от „ Ирис “ 21- во място, от 69 спортни клуба в страната.

✓ Завоюваните медали от русенски състезатели на Държавните шампионати по плуване през 2021г. – в ексцентрична спортна база: 3 златни медала на 50м басейн, 4 сребърни и 13 бронзови.

От друга страна, високо спортно майсторство в плувните спортове в града не може да бъде осъществено с наличната база. Нужно е оборудване, което да задоволи тази съществена активност на лицензираните спортни клубове – да надгражда достиженията на спортистите и оформя бъдещото във висшия спорт.

Настоящият план за създаване на Мултифункционален плувен комплекс в Парка на младежта в град Русе ще задоволи всички тези нужни, които ви обобщих досега, и ще развие, освен плувните спортове в града, а изцяло спорта в Община Русе.

Искам да заявя пред Вас, че ние като най-големия клуб по плуване и като единствени които развиват водната топка в условия неотговарящи за развиването и, заставаме зад този план и го поддържаме изцяло. Защото той е създаден, с цел да задоволи спортно-тренировъчните и спортно-състезателните ни потребности и оборудванията, планувани в него, ще допринесат и подсигуряват за едно дейно, положително и пълноценно развиване на плувните спортове в град Русе.

Благодаря Ви, нека през днешния ден напишете история в плувните спортове на град Русе с Вашето гласоподаване “, се споделя в мнението.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР