Клуб Аполония ще приветства най-добрите български джаз изпълнители, почитани по

...
Клуб Аполония ще приветства най-добрите български джаз изпълнители, почитани по
Коментари Харесай

Най-добрите български джаз изпълнители се качват на сцената на Аполония

Клуб " Аполония " ще приветства най-хубавите български джаз реализатори, почитани по целия свят.

Джаз концертите ще се проведат от 27 август до 5 септември от 23:00 ч. в Созопол. Тазгодишната стратегия включва както типичен джаз осъществявания, по този начин и доста ефектни импровизации, като български груув и джазирана класика.

Изненада ще бъде присъединяване на обичани музиканти и актьори на закриващия концерт на 5 септември. 

Първата джаз вечер на Аполония 2017 ще бъде с най-новата групировка на емблематичния композитор и пианист Антони Дончев – Антони Дончев Трио.

На идната ще посрещнем друга българска джаз групировка – „ Джазаница “. Талантливите музиканти основават термина български джаз груув, който се характеризира с отличителния неравноделен темп на българската национална музика, вплетен в класическия джаз.

На 29 август тромпетистът Михаил Йосифов ще показа най-новия си джаз план " Mухtet "  – комбо джаз групировка, която извършва авторски композиции с виртуозна импровизация. 

Следващата джаз вечер ще бъде с JP3 – трима неповторими експерти, които са в центъра на днешната джаз и поп музика в България.

На 31 август премиерният концерт " Jazz Surprise II " ще смае публиката с спонтанни джаз версии на Бах, Моцарт, Рехманинов, Гершуин и други

The Golden Project ще покажат жанр и професионализъм на 1 септември, а на 2 е премиерният концерт с присъединяване на Александър и Константин Владигерови – внуците на Панчо Владигеров.

Джаз с доста сила и суинг импровизации са новите части от Jazz Cats – най-новият план на Христо Йоцов, чиято премиера ще бъде на 3 септември. Джазменът е поканил особено испанския саксофонист Анрау Гарофе – любим на българската аудитория, който идва на „ Аполония “ за повторно.

4 септември ще бъде вечер на американския джаз от началото на 20 век, от който черпят ентусиазъм Лилия Илиева и надарените музиканти от Минимум квартет.

„ Нощ след тежък ден “ е закриващото джаз събитие, което ще се води от журналистката и актриса Искра Ангелова. Изненада ще бъде присъединяване на обичани музиканти и актьори, които ще излязат на Сцена ОББ през последната вечер на Фестивала.

Тазгодишното издание на „ Аполония “ ще се организира от 26 август до 5 септември в Созопол. Билетите към този момент са в продажба и могат да бъдат закупени от Eventim.bg. Златният билет, който обезпечава достъп до всички събития, остава на същата стойност, както до момента, макар по-дългата дълготрайност на Фестивала тази година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР