Клои Жао е едва втората жена, печелила Оскар за режисура

...
Клои Жао е едва втората жена, печелила Оскар за режисура
Коментари Харесай

Най-новата носителка на "Оскар" снима комикс за Marvel

Клои Жао е едвам втората жена, печелила " Оскар " за постановка (първата е Катрин Бигълоу през 2009 г.), а нейният филм " Земя на номади " бе отличен на последната гала и за най-хубав филм и най-силна женска роля на Франсис Макдорманд. Докато златната статуетка краси интериора й обаче, Жао през днешния ден работи по напълно друг план - освен от последния, само че и от предходните й два кино лентата.

Преди няколко дни, с цел да отпразнуват отварянето на кината в Съединени американски щати и завръщането на публиката пред огромния екран, Marvel показаха особено видео, хвърлящо къс взор къв идните заглавия от Фаза 4 на филмовата им галактика. Едно от тези заглавия беше и " Вечните " на Клои Жао, като в него за малко бяха показани част от основните герои.

От през вчерашния ден факт е и първият филмов откъс на продукцията, която обрисува нов процес в развиването на суперкасовия комиков свят под шапката на " Дисни ". Едва ли идейно-естетически това ще бъдат коренно разнообразни филми от досегашните над 20, само че въпреки всичко името на Жао е залог за нещо забавно.

Жао сама е предложила на Marvel и продуента Кевин Файги плана си за филм, който да опише за Вечните. Те са група безсмъртни създания, оставени на Земята от богоподобната раса на Небесните, с цел да пазят човечеството и планетата от различен опит - така наречен Отклонения. Вече хилядолетия Вечните живеят разпръснати измежду елементарните смъртни и се грижат те да са защитени от заплахите на Отклоненията... Двеминутният " тийзър " филмов откъс демонстрира по какъв начин Вечните се появяват на Земята и стартират да оказват помощ на хората, с цел да ускорят напредъка им. Той дава и известна визия за силите на тези нови супергерои.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР