Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ Царица Йоанна -

...
Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ Царица Йоанна -
Коментари Харесай

Заради големия поток от пациенти: В ИСУЛ откриват още един кабинет за урологични прегледи

Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ " открива втори приемно-консултативен кабинет, който се намира в постройката на поликлиниката (над Спешно отделение). Причината е нараствания поток от пациенти, които минават за лекуване в клиниката и нуждата от по-бързото им обслужване. Това оповестяват от болничното заведение.

Записването за обзор става на тел. 02 94 32 611. Приемат се и пациенти без записан час, както и такива със незабавни положения. Функционалният кабинет, който се намира в непосредствена непосредственост с другите два, е дооболудван с последно потомство апарати за урологична диагностика.

Около 100 пациента с разнообразни урологични и андрологични болести минават през Клиниката по урология и андрология всеки месец. „ Използваемостта на леглата ни е 80-90%, а на моменти и 100%, което е доста висок коефициент ", изяснява началникът на клиниката акад. проф. доктор Чавдар Славов, оповестява БНР.

Миналата година в Клиниката по урология и андрология на болничното заведение, за първи път в България, беше въведена Нискодозова брахитерапия при рак на простатата.

Методът е безвредна и доста ефикасна опция на радикалното премахване на простатната жлеза при мъжете, при който се реализира вътретъканно облъчване на засегнатия орган. Нискодозовата брахитерапия разрешава при тези пациенти да се запази еректилната функционалност. Помага да се избегне и друго затруднение, което въпреки и рядко (в към 5-10% от случаите) може да се следи при коренно премахване на простатата - неволното изпускане на урина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР