Климатичните промени се възприемат като най-голямата световна заплаха, следвани от

...
Климатичните промени се възприемат като най-голямата световна заплаха, следвани от
Коментари Харесай

Климатичните промени - най-голямата световна заплаха

Климатичните промени се възприемат като най-голямата международна опасност, следвани от опасения, свързани с тероризма и киберсигурността, сочат резултатите от световно проучване, представено от ДПА и Ройтерс.

В 13 от 26-те страни, включени в изследването на изследователския център " Пю ", участниците показват климатичните промени като най-голямата опасност.

Осем страни дефинират тероризма на джихадистката формация " Ислямска страна " като най-голямата опасност, а съгласно четири, в това число Япония и Южна Корея, това са хакерските атаки, осъществявани от други страни, осведоми Българска телеграфна агенция.

Участниците показват също терзания от нуклеарната стратегия на Северна Корея, от трендовете в международната стопанска система, възходящата мощ и въздействие на Китай, въпреки тези рискове да не застават отпред в листата в никоя от страните, обхванати от изследването.

Една страна - Полша - показва силата и въздействието на Русия като най-голяма опасност, само че това безпокойство не се демонстрира видимо в останалите.

Изследването демонстрира, че нарастват също опасенията, подбудени от силата и въздействието на Съединени американски щати, спрямо изследванията от 2013 година и 2017 година.

В Германия терзанията, свързани със Съединени американски щати, са се засилили най-вече, нараствайки с 30 % спрямо 2013 година.

Установява се също по този начин, че последователите на европейските крайнодесни популистки партии, в това число Алтернатива за Германия, са по-скептични по въпроса дали климатичните промени са огромна опасност.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР