Климатичните промени са най-належащият проблем пред ЕС, смятат повече от

...
Климатичните промени са най-належащият проблем пред ЕС, смятат повече от
Коментари Харесай

Климатът е най-спешният проблем за ЕС, смятат европейците

Климатичните промени са най-належащият проблем пред Европейски Съюз, считат повече от половината жители на общността, демонстрира изследване на " Евробарометър ". Общо 52% от интервюираните са показали точно незабавните ограничения против климатичните промени като главен проблем в региона на околната среда. Другите основни полезности, които сплотяват европейците, са правата на индивида, свободатана словото и равенството сред половете. Солидарността сред държавите-членки е посочена от 33% от всички респонденти. В България солидарността е полезност номер едно за 51 на 100 от запитаните. Следват правата на човека(46%) и свободата на словото(30%).
Проучванете на Евробарометър задава на жителите редица въпроси, измежду които и коя политическа тематика би трябвало да се трансформира в приоритет за Екологичен потенциал.
Въпреки че класирането на най-важните тематики демонстрира обилни разлики в обособените страни членки, за първи път изменението на климата оглавява листата с първостепенни въпроси на жителите.
Почти всеки трети респондент (32%) желае Парламентът да дефинира битката против изменението на климата като собствен максимален приоритет.
Борбата против бедността и общественото изключване (31%), битката с тероризма (24%), както и битката с безработицата (24%) са идващите в усредненото класиране на целите на жителите в Европейски Съюз.
Почти всеки трети български жител е показал битката със обществената изолираност и бедността (36%), основаването на условия за стопански напредък (29%) и качеството и достъпа до здравни услуги (29%) измежду трите най-важните тематики, на които Европейският парламент би трябвало да обърне внимание.
Абсолютното болшинство от интервюираните европейци - 52 % - считат, че изменението на климата сега е най-належащият екологичен проблем. 35% показват замърсяването на въздуха, 31 на 100 - замърсяването на моретата и океаните. Следват проблеми като обезлесяването (28%) и възходящото количество боклуци (28%).
Подкрепата на жителите за Европейския съюз остава висока за трета поредна година, съвсем шест от 10 европейци (59%) декларират утвърждение за участието на своята страна в Европейски Съюз.
В България 53% от интервюираните дефинират участието на страната като нещо положително.
Европейските жители биха желали Европейският парламент да играе по-важна роля, като 58% от интервюираните приканват за по-влиятелен Европейски парламент в бъдеще.
В България съвсем половината от интервюираните (49%) биха желали Европейският парламент да играе по-важна роля, което е нарастване с 2 процентни пункта по отношение на пролетта на 2019 година
Голямо болшинство желае повече информация за Европейски Съюз. Не на последно място, изследването предлага скъп взор върху това какъв тип информация, обвързвана с Европейски Съюз, би представлявала интерес за европейските жители и по какъв начин те могат да бъдат по-ангажирани с създаването на политики в Европейски Съюз.
Общо три четвърти от европейците (77%) биха желали да получават повече информация за активността на европейските институции.
Конкретните последствия от законодателството на Европейски Съюз на локално, районно и национално ниво, както и от дейностите на Европейския парламент и неговите членове са измежду областите, които са най-важни за жителите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР