Климатичната система е високо ценена най-вече през летните месеци. Дори

...
Климатичната система е високо ценена най-вече през летните месеци. Дори
Коментари Харесай

Направете това и климатикът в колата ще е като НОВ

Климатичната система е високо ценена най-много през летните месеци. Дори не желаеме да си помисляме какво би ни се наложило да изтърпим, в случай че тези устройства към момента не бяха изобретени. Да живеят основателите на климатиците!

Разбира се, климатичната система в автомобила може и да ни разочарова в някакъв миг. Това нормално се случва, в случай че не се грижим за поддръжката й и оставяме всичко на произвола на ориста.

Ако обаче тя е запушена, евентуално е моторът и скоростната кутия да прегреят. Много е значимо притежателите на коли с климатични системи да поставят грижи за тях, в случай че желаят да се усещат удобно по време на пътешестване, както и в случай че не желаят след време да пилеят доста средства за поправки.

Климатичната система е изключително значима за автомобила през летните месеци. Ако тя е запушена, може да се стигне до хронично прегряване на мотора и автоматизираната скоростна кутия. Затова притежателят на транспортното средство би трябвало да поставя грижи за нея, защото това освен ще обезпечи удобно пътешестване, само че и ще му спести и разноски за възможни поправки.

Ето по какъв начин да превърнете климатика в колата в чисто НОВ:

• Почистете кондензатора и радиатора

Кондензаторът на климатичната система се намира тъкмо пред радиатора на охладителната. Той е привикнал да поема всевъзможни удари от камъни, поток от мръсна вода, листа и каквото друго се сетите. Всички тези замърсители, откакто засъхнат, се трансформират в камък и не разрешават на въздуха да премине.

• Почистете перките на кондензатора
 НИКОГА не правете това с климатика в колата, в случай че не желаете да се разболеете НИКОГА не правете това с климатика в колата, в случай че не желаете да се разболеете
Лятото е интервалът, в който откровено благодарим на изобретателите на климатиците. Без тези устройства доста хора нямаше да си покажат нос...

Не е добра концепция да посещавате автомивка, защото мощната бликам може да ги повреди. Най-добре да посетите профилиран сервиз по поддръжка на климатични системи.

• Почистете въздухозаборника

На това място попадат не малко замърсители, като главно това биват листа. Ако не ги почиствате от време на време, това води до задръстване и нахлуване на неприятна миризма в купето.

Направете това и вашият климатик в колата ще е като чисто нов!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР