Климатичната политика ще бъде централният въпрос по време на предстоящото

...
Климатичната политика ще бъде централният въпрос по време на предстоящото
Коментари Харесай

Политиката за климата - централен въпрос за председателството на Германия на Г-7

Климатичната политика ще бъде централният въпрос по време на идното председателство на Германия на Г-7, което стартира от 1 януари 2022 година Климатът също по този начин ще е и неотменима част от външната политика на Берлин. Това разгласи немската външна министърка Аналена Бербок, представена от ДПА.

" Климатичната рецесия изостря и споровете в разнообразни региони от света. Намаляването на растежа на международната температура с всяка десета от градуса е принос към интернационалната сигурност ", акцентира Бербок.

Тя добави, че едно от главните послания на немското председателство е " Да действаме, до момента в който не е станало прекомерно късно ". С този девиз Бербок ще приказва пред външните министри от Г-7 и ще подчертава върху проблемите за перспективна многоликост и непоклатимост на демокрациите.

Берлин провежда две срещи на външните министри от групата и обмисля разновидността " на едната да бъдат поканени страни от Африка, а другата да бъде отдадена примерно на Тихоокеанския район ".

От 26 до 28 юни държавните и държавните глави от страните в Г-7 ще беседват в замъка Елмау покрай курорта Гармиш-Партенкирхен в немската провинция Бавария.

Първият посланик на Германия счита да предложения като посетители на лидерската среща страни, които освен желаят да влагат в бъдещето, " само че също по този начин се афишират за икономическо развиване въз основа на общи полезности като свободата и върховенството на закона ".

Бербок означи също по този начин, че завръщането на Русия в Г-7 не се чака в близко бъдеще.

" В момента е невероятно да се планува по кое време би станало това, само че сегашната ескалация във всеки случай не улеснява обстановката ", разяснява немската външна министърка.

По думите ѝ Русия сама се е изключила от групата на най-богатите страни поради анексията на Крим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР