Климатичната криза е екзистенциална заплаха за цялото човечество, предупреди днес

...
Климатичната криза е екзистенциална заплаха за цялото човечество, предупреди днес
Коментари Харесай

Джо Байдън от трибуната на ООН: Климатичната криза е екзистенциална заплаха за цялото човечество

Климатичната рецесия е екзистенциална опасност за цялото човечество, предизвести през днешния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в от трибуната на Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Давайки за образец горещите талази, пожарите, наводненията и сушата, които засегнаха през последните месеци разнообразни точки на планетата, Байдън прикани за понижаване на зависимостта от изкопаемите горива.

" Тези събития демонстрират какво ни чака, в случай че не успеем да понижим зависимостта си от изкопаемите горива и да приспособяваме нашия свят към климатичните промени ", съобщи стопанинът на Белия дом.

Байдън прикани международните водачи да застанат на страната на Украйна в спора с Русия.

" Русия счита, че светът ще се умори и ще ѝ разреши да извърши експанзия в Украйна без последствия. Ако позволим Украйна да бъде разцепена, то ще бъде ли изобщо в сигурност независимостта на която и да е страна? ", сподели още президентът на Съединени американски щати.

" Организацията на обединените народи би трябвало да продължи да опазва мира, да предотвратява спорове и да облекчава човешкото страдалчество ", допълни  Байдън.

Американският президент добави, че страната му ще поддържа разширение на Съвета за сигурност, като бъде повишен броят на непрекъснатите и непостоянните членки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР