Клиентите на Банка ДСК вече могат да заявят дебитна карта

...
Клиентите на Банка ДСК вече могат да заявят дебитна карта
Коментари Харесай

Иновативните дебитни карти DSK Mastercard Wildlife Impact с нов дизайн

Клиентите на Банка ДСК към този момент могат да заявят дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact с два напълно нови дизайна. Изработени от 85.5% рециклиран и рециклируем материал, новаторските карти поддържат идеята за запазване на местообитанията на над 2000 изчезващи типове животни и понижаване на нездравословните въглеродни излъчвания посредством въвеждане на устойчиви банкови артикули.

Картата DSK Mastercard Wildlife Impact е подобаващата както за нови, по този начин и за сегашни клиенти на Банка ДСК, които могат да я заявят онлайн посредством електронното банкиране DSK Direct, на място в комфортен за тях офис или посредством позвъняване на Контактния център на банката.

Новите посланици на програмата, изобразени върху пластиките, са сериозно застрашените ястребоклюна морска костенурка и западноафриканско шимпанзе. Бракониерството и унищожаването на естествените им хабитати са измежду главните аргументи за фрапантно намалелите популации на двата изчезващи типа. От ястребоклюните костенурки са останали едвам 8 000 в света, до момента в който броят на шимпанзетата от този подвид е намалял с 80% през последните 25 години. За да не изтече тяхното време, преди да изтече срокът на картите DSK Mastercard Wildlife Impact, се грижат специалистите от Conservation International, които Банка ДСК и Mastercard поддържат за втора поредна година.  Международната организация и двете финансови институции сплотяват своите сили в програмата Wildlife Impact, която има за цел да отбрани и запази 40 милиона хектара земя и 4,5 милиона квадратни километра водни площи до 2030 година

В допълнение към целенасочените дейности в областта на устойчивите решения, Банка ДСК насочва своето внимание и към значимата тематика за екологичното обучение на обществото и в частност - младите. Като част от идните начинания на програмата Wildlife в България, банката провежда специфичен куклен спектакъл за по-малките и техните родители.

В основните функции в представлението влязоха костенурката Турти и шимпанзето Мънки, които дружно с актьорите от съдружие „ Артикус “ описаха на гостите повече за дивия свят на животните и методите, по които всички можем да помогнем за съхраняването на благосъстоянията на планетата ни.

В началото на идната образователна година Wildlife Impact програмата ще бъде пренесена пилотно и в определени учебни заведения в София, където специалистите на екологичния Научно-образователен център към Зоологическа градина – София ще срещнат учениците с тематиките за световното биоразнообразие и климатичните промени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР