„Клас прослужено време” е противоконституционен. Това коментира председателят на Българската

...
„Клас прослужено време” е противоконституционен. Това коментира председателят на Българската
Коментари Харесай

Божидар Данев: "Клас прослужено време" е противоконституционен



„ Клас прослужено време” е противоконституционен. Това разяснява ръководителят на Българската стопанска камара Божидар Данев в ефира на БТВ. И се аргументира: „ В Конституцията написа, че заплатата се дефинира според осъществената работа – няма възраст, няма опит”.

Пламен Димитров от КНСБ отвърна, че това не е правилно. „ Законно и нелегално не дефинираме в студиото, добавките се дефинират със закон”, безапелационен е той. По думите му казусът, че младежите в България са дискриминирани на пазара на труда, е фиктивен. „ Има системи за в допълнение заплащане”, добави Димитров.

По думите му премахването на „ клас прослужено време” ще докара до дестабилизация на работната мощ в България, тъй като работещите хора са на възраст от 40 нагоре. „ Трябва да премахнем тази неразбираема, неевропейска система и механизъм”, акцентира Данев.

По мотив проблема с "Дунарит " Данев съобщи: „ За мен е необичайно може ли един министър да сменя една поръчка и да я дава на различен цех. Работа на политик ли е това?”, попита той. „ Или страната, или ъндърграунда, желаят да се намесят в разпределението на тези финансови потоци”, добави ръководителят на Българската стопанска камара.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР