Кларънс Томас закупи своя луксозен фургон с помощта на богат бивш ръководител на здравеопазването: NYT

...
Съдията от Върховния съд Кларънс Томас купи фургон на стойност
Коментари Харесай

Съдията от Върховния съд Кларънс Томас купи фургон на стойност $267 000 с помощта на богат приятел.

Томас получи заем от Антъни Уелтърс, бивш изпълнителен директор на UnitedHealthCare, съобщи The New York Times.

Уелтърс, който е голям дарител от Демократическата партия, не каза колко пари е дал назаем на Томас.

< p>Когато сбъдна мечтата си, като закупи луксозно превозно средство за отдих, съдията от Върховния съд Кларънс Томас получи финансова помощ от изненадващ източник, съобщи в събота The New York Times: изпълнителен директор на здравеопазването, който ще продължи, заедно със съпругата си, да дари стотици хиляди долара на бившия президент Барак Обама.

През 1999 г. Томас, който беше назначен в най-висшия съд на нацията осем години по-рано, плати $267 230 за Prevost Marathon RV, според заглавие за превозното средство, получено от The Times.

През годините след това Томас използва 40-футовия гигант, за да обиколи страната и да посети луксозни курорти. В забележки пред Историческото общество на Върховния съд Томас каза, че той и съпругата му Джини – десен активист, работил за отмяна на изборите през 2020 г. – са посетили 23 щата в RV точно през лятото на 2018 г.

Но Томас никога не е разкривал факта, че превозното средство е финансирано отчасти от Антъни Уелтърс, бивш изпълнителен директор на UnitedHealthCare, който е работил заедно с Томас в администрацията на Рейгън. Съпругата на Велтърс, Беатрис, беше посланик при Обама, на когото двойката дари между 200 000 и 500 000 долара по време на президентската кампания през 2008 г. и още 100 000 долара за встъпването му в длъжност през 2009 г.

Разкритието идва след репортаж от ProPublica, показващ че Томас е приел подаръци, оценени на стотици хиляди долари от друг приятел, републиканския дарител Харлан Кроу.

Говорител на Върховния съд не отговори веднага на искане за коментар.

В изявление за Times Велтерс каза, че е предоставил на Томас заем, за да може да купи RV. Той също така предостави копие от „освобождаване от запор“, което показва, че заемът е „удовлетворен“, каза той пред Times.

Историята продължава

Но Велтерс отказа да каже колко пари е дал назаем на съдията от Върховния съд , нито при какви условия. И докато той каза, че заемът е бил удовлетворен, това не означава непременно, че е бил изплатен, повдигайки въпроси дали е трябвало да бъде разкрит като подарък.

Разкритието идва на фона на натиска за налагане на нови етични изисквания относно съдиите от Върховния съд.

„Те трябва да приемат същия етичен кодекс като всеки друг федерален съдия в Америка“, каза миналия месец сенатор Дик Дърбин, демократ от Илинойс, който спонсорира ново етично законодателство. „Разкритията, които излязоха наскоро... наистина ни принуждават да направим нещо в името на съда.“

Имате ли съвет за новини? Изпратете имейл на този репортер: [email protected]

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР