Кивито е богато на витамини, особено А, В, С, както

...
Кивито е богато на витамини, особено А, В, С, както
Коментари Харесай

Вкусен плод чисти холестерола

Кивито е богато на витамини, изключително А, В, С, както и на дъбилна киселина и ензими, които оказват помощ за вярното асимилиране на протеините. Само един плод дневно покрива дневната потребност от витамин С, който укрепва имунната система, кръвоносните съдове и покачва устойчивостта на организма към разнообразни инфекции, написа zdrave.to.

Освен това, този плод съдържа доста магнезий, който контролира клетъчния метаболизъм, способства за устойчивостта на организма към стрес, а комбинацията от магнезий и витамин С поддържа сърдечната функционалност.

Норвежки откриватели са открили, че кивито оказва помощ за изгарянето на нездравословните мазнини в тялото, което защищава кръвоносните съдове от тромби и удължава живота. Затова специалистите поучават да се ядат по два-три плода на ден.

 Вкусен плод чисти холестерола

Ефектът от благотворното му деяние се демонстрира в границите на един месец: рискът от формиране на кръвни съсиреци понижава и равнището на нездравословните мастни киселини в кръвта се намалява. Фибрите, съдържащи се в кивито, оказват помощ за елиминирането на холестерола от тялото и възстановяват храносмилането. Също по този начин тези плодове имат противотуморно, антиоксидантно деяние, усъвършенстват физическата продуктивност.

В някои страни кивито се предлага като стимулант и ревитализиращ сътрудник на професионални спортисти. А маските от този плод почистват кожата и я насищат с витамини.

Плодовете киви се смятат за узрели, когато са леко меки при натискане с пръст. Пресните плодове са най-вкусни. Кивито също идеално добавя плодови салати, сладкиши и даже месо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР