Китайците изразиха тревога онлайн след срутването на друга гимнастика в

...
Китайците изразиха тревога онлайн след срутването на друга гимнастика в
Коментари Харесай

Китайска тревога след второ срутване на фитнес зала в провинция Хейлундзян уби трима

Китайците показаха паника онлайн след сриването на друга гимнастика в североизточната провинция Хейлундзян, втората от месеци.

Срутването в понеделник вечерта умъртви трима души и се случи след дни на извънредно студено време и снеговалеж.

Подробностите за жертвите към момента не се разкриват, само че се оповестява, че по това време във фитнеса са били деца.

Видео онлайн демонстрира по какъв начин спасители се стърчат през покрити със сняг бетонни отломки на баскетболно игрище, с цел да намерим оживели.

Друго видео, необятно публикувано в китайските обществени медии, демонстрира жена на заледена улица, тичаща към постройка, до момента в който крещи: „ Синът ми! Синът ми е там. “

Във вторник управляващите потвърдиха, че трима са убити и един тежко ранен на стадиона Yuecheng Gym в Град Jiamusi.

Властите споделиха, че са задържали лице, отговарящо за фитнеса, и не дадоха повече детайлности. Все още не е ясно какво е предизвикало сриването на втория етаж.

Тъй като новината за бедствието се популяризира онлайн, мнозина направиха незабавни съпоставения с друго сриване на гимназия в провинцията по-рано тази година което умъртви 11 души.

През юли бетонният покрив на учебен физкултурен салон в град Qiqihar се срути след дни на пороен дъжд.

Властите споделиха, че покривът е бил усложнен от строителни материали, оставени от бизнесмените, и направиха инспекции на други здания в региона след нещастието.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Но във вторник разтревожените жители призоваваха за отговори - с бедствието Jiamusi, което беше най-популярното в Weibo, където притегли повече от 1,3 милиарда гледания.

" Срутването на стадиона в Цикихар не беше от дълго време и имаше инспекции на всички места по-късно - какво направиха инспекциите? Това е явно злополучие, породено от индивида ", написа един консуматор в коментар, който притегли повече от 9000 лайкове.

" Отново Хейлундзян, още веднъж стадион. Скапано качество, план за палач ", написа различен консуматор.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР