Китайското външно министерство критикува във вторник предстоящия доклад на разузнавателните

...
Китайското външно министерство критикува във вторник предстоящия доклад на разузнавателните
Коментари Харесай

Китай атакува предстоящ доклад на САЩ за произхода на Covid-19 като "предопределен и ненадежден"



Китайското външно министерство подлага на критика във вторник идния отчет на разследващите служби на на Съединени американски щати за произхода на Covid пандемията, определяйки го като " обезсърчителен " и потвърждавайки, че съдържа " авансово направени изводи ".

Снощи прессекретарят на Белия дом Джен Саки съобщи пред кореспонденти, че класифицираната версия на отчета за произхода на Covid-19 ще бъде предоставена на президента Джо Байдън във вторник.

Саки добави, че некласифицираната версия ще бъде пусната обществено след " няколко дни " след брифинг на президента. Тя означи, че към момента не е известно дали некласифицираната версия ще бъде същата като оригинала или ще има някои редакции, само че означи, че Белият дом ще разкрие дали е имало редакции, откакто отчетът бъде оповестен.

През май Байдън даде на разследващите служби в Съединени американски щати скрок от 90 дни, с цел да извърши разбор и да изготви отчет дали коронавирусът произлиза от лаборатория или е пристигнал от човешки контакт със инфектирано животно.

Байдън разпореди правенето на отчета, откакто някои медицински и разследващи специалисти споделиха опцията вирусът " да се е измъкнал " от лаборатория в китайския град Ухан, който беше първото огнище на Covid-19. 

" Всеки знае, че следенето на произхода изисква просвета, а не разузнаване. Само по себе си е антинаучно да се наблюдава произхода на вируса посредством потребление на разследващи организации ", съобщи представителят на китайското външно министерство Ван Вънбин, представен от китайската телевизионна мрежа CGTN.

Той също по този начин прикани Съединени американски щати " да спрат да политизират въпроса ", добавяйки, че " следенето на произхода на вируса изисква единение, а не рамкиране “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР