Китайското правителство направи изявление още преди десетина дни, че очаква

...
Китайското правителство направи изявление още преди десетина дни, че очаква
Коментари Харесай

Бизнесмен алармира: Поне 1000 китайци, живеещи в България, са тръгнали да се прибират

Китайското държавно управление направи изказване още преди десетина дни, че чака доста едва тримесечие при започване на т.г., като съгласно мен се допуска слаб резултата и за второто тримесецие на годината по отношение на икономическите последствия поради разпространяването на ковид. Това разяснява предприемачът Цън Цон в ефира на Нова тв.

"Китай сега е полупарализирана. Когато видите празни улици, затворени кафета и неработещи предприятия, кина, молове, хората не пазарят, всеки може да се досети, че обстановката е доста сериозна ", съобщи предприемачът.

"Инвеститорите са терзание и тази заран е ясно доказателство за това. Добрата епоха от над 10% растеж в стопанската система на Китай към този момент отмина. Предприятията там са затворени. В момента хората работят от домовете си, като съвета за момента е това състояние да остане до 9 февруари. Големите интернационалните компании, автомобилните производители са спрели работа до второ разпореждане ", сподели Цон.

"Това се случва, тъй като от 70 години насам за първи път в Китай има цели градове, сложени под карантина. Днес или през вчерашния ден още един град с 5 милиона поданици е подложен под карантина. Всеки знае, че парите обичат спокойствието,тишината и предсказуемостта. Сега тези детайли в Китай към този момент някак си не дават убеденост в предприятията и в бизнеса ", изясни Цон.

"Според мен би трябвало доста прецизно да се следи в България да няма болести. Свърши Китайската нова година и в този момент китайците се прибират в страните, където работят. Затова България би трябвало да вземе ограничения, а тя няма организационната мощност на Китай ", уточни той.

"Поне хиляда са китайците, които си живеят в България дълготрайно. А те ще бързат да се приберат, тъй като, в случай че се забавят в Китай, може да не съумеят да излязат от страната въобще. Ако се случи един вирус в България, ще се търси кой е отговорен - китаеца, който е донесъл болестта, или България, която не е взела нужните ограничения ", уточни Цон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР