Китайско-руските отношения са зрели и здрави като скала и ще

...
Китайско-руските отношения са зрели и здрави като скала и ще
Коментари Харесай

Ван И: Отношенията между Москва и Пекин са здрави като скала

" Китайско-руските връзки са зрели и здрави като канара и ще устоят тестването на променливата интернационална конюнктура ", цитира ТАСС думите на най-високопоставения китайски посланик, началник на кабинета на Комисията по външни работи на Централен комитет на Комунистическата партия на Китай и член на Политбюро, Ван И.

Той дойде на публично посещаване в Москва, с цел да разиска въпроси на двустранните стопански и стратегически връзки сред двете страни и, както Западът подозира, военното съдействие.

" Смятам, че през днешния ден имаме доста добра опция да продължим нашето тясно стратегическо взаимоотношение и контакти в отбрана на нашите общи стратегически ползи ", сподели китайският посланик във вторник на среща със секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев.

Николай Патрушев на собствен ред означи, че по-нататъшното задълбочаване на руско-китайското съдействие на интернационалната сцена е от изключително значение " в подтекста на почналата от груповия Запад акция за двойно въздържане на Русия и Китай ".

Патрушев изрази страдание, че западните страни са се отдръпнали едностранно от редица значими интернационалните контракти, в това число в региона на контрола върху въоръженията.

" Кървавите събития, отприщени от Запада в Украйна, са единствено един образец. Всичко това се прави против Русия и Китай, както и в ущърб на разрастващите се страни ", сподели секретарят на Съвета за сигурност.

Според американския The ​​Wall Street Journal тематиката за вероятното посещаване на Си Дзинпин в Русия може да бъде повдигната на срещите на Ван И, който дойде в Москва във вторник. Според съветското външно министерство на 22 февруари той ще бъде признат от руския външен министър Сергей Лавров. Освен това прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков не изключи, че Владимир Путин може да беседва и с Ван И.

Според източници на вестника планирането на препоръчаното посещаване е на ранен стадий, датите към момента не са избрани. Възможно е пътуването да се реализира през април или май. Според източници на вестника китайският президент има намерение да поддържа многостранните мирни договаряния и да уточни недопустимостта на потреблението на нуклеарно оръжие .

На 18 февруари Ван И сподели, че китайските управляващи на годишнината от началото на специфичната военна интервенция на Руската федерация в Украйна. Той акцентира, че даже в най-трудните обстановки " е належащо да се даде късмет на мира ". Ван И означи, че упоменатият документ ще се основава на предложенията за възобновяване на мира, направени от Си Дзинпин.
 Войната в Украйна излиза отвън надзор, угрижен Китай
Войната в Украйна излиза отвън надзор, угрижен Китай

Пекин зове Съединени американски щати да спрат да " наливат масло в огъня "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР