Китайският технологичен гигант ZTE Corp. прекрати всичките си основни операции

...
Китайският технологичен гигант ZTE Corp. прекрати всичките си основни операции
Коментари Харесай

Огромен производител на смартфони е на ръба на оцеляването заради санкциите на САЩ

Китайският софтуерен колос ZTE Corp. приключи всичките си съществени интервенции по-малко от месец, откакто попадна под ударите на глобите на Съединени американски щати. Вашингтон наложи 7-годишна възбрана за покупка на американски съставни елементи и технологии, откакто разгласи, че ZTE е нарушила глобите против Иран и Северна Корея.

Компанията, която е вторият максимален производител на телекомуникационно съоръжение в Китай и е измежду от най-големите производители на смарт телефони в света, очевидно няма различен избор, с изключение на да прекрати работа.

Тя уведоми вложителите си, че вследствие на американската " заповед за отвод, главните оперативни действия на компанията са прекратени " и дефинира идващите 2 седмици като сериозни за оцеляването си.

 Съединени американски щати отряза китайската ZTE Corp. от американски технологии за 7 години
Съединени американски щати нанесе тежък удар на китайски софтуерен колос

Санкцията ще саботира целия бизнес на компанията и упоритостите й да развива 5G

ZTE увери, че поддържа задоволителен запас от пари и съблюдава всички свои търговски отговорности " в сходство със законите и регулациите ", като работи интензивно, с цел да убеди Вашингтон да анулира рестриктивните мерки.

" Компанията и обвързваните с нея лица интензивно споделят със съответните държавни отдели на Съединени американски щати, с цел да улеснят изменението или анулацията на заповедта за отвод от държавното управление на Съединени американски щати и да доведат до позитивен резултат при създаването на въпросите ", се споделя изказването на ZTE.

Китайската компания бе санкционирана с съвсем 900 млн. $ предходната година за нарушение на ембаргото върху износа на телекомуникационно съоръжение за Иран, употребявайки американски съставни елементи в устройства, които продаде на Техеран. Тя погази и глобите против Северна Корея, като й продаде съоръжение.

 ZTE: Съединени американски щати слагат под риск съществуването ни
ZTE: Съединени американски щати слагат под риск съществуването ни

Китайската компания се закани да пази правата си по правосъден ред

Компанията е нарушила съглашението с администрацията във Вашингтон, като вместо да порицае, е платила цялостни бонуси на чиновниците, свързани противозаконната договорка и е излъгалa американските управляващи.

Това разгневи Съединени американски щати, които не разрешиха на ZTE да купува чипове от компании като Intel и Qualcomm и оптични съставни елементи от Lumentum. Забраната даже евентуално се разшири до операционната система на Гугъл - Android, с която работят телефоните на ZTE.

Сега компанията е с вързани ръце, няма по какъв начин да създаде нови телефони и изчерпи досегашните си наличия.

 ZTE може да изгуби достъпа си до Android след глобите на Съединени американски щати
Съединени американски щати реже достъпа до Android на китайски колос при смарт телефоните?

Компанията може цели 7 години да е лишена от операционната система

" Не е ненадейно да забележим, че ZTE е изчерпала наличностите си, защото не може да получи повече съставни елементи от основните снабдители в Съединени американски щати. Съединени американски щати обявиха, че преглеждат обжалването от ZTE, мисля, че това е добър знак ", зaяви пред Bloomberg Едисон Лий, анализатор в Jefferies.

Сега всички погледи са ориентирани към другия китайски колос - Huawei. Той също е огромен производител на смарт телефони и телекомуникационно съоръжение и също е разследван поради нарушение на глобите против Иран.

Случващото се със ZTE Huawei е следващата драма в обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Китай, които заплашват да се трансфорат в същинска комерсиална война.

 Съединени американски щати забрани телефоните на Huawei и ZTE във военните си бази по света
Съединени американски щати забрани телефоните на Huawei и ZTE във военните си бази по света

Пентагонът разгласи китайските компании за опасност за американската сигурност

Научноизследователска и развойна активност в Китай е под огромен напън през последните години, поради опцията от загуба на достъп до сериозни американски съставни елементи.

Вашингтон постоянно упреква Пекин в кражба на интелектуална благосъстоятелност, фалшификации, хакерски атаки, стопански шпионаж и пираство.

Без американските технологии и съставни елементи китайската софтуерна промишленост няма по какъв начин да извърши сполучлив преход към по този начин мечтаните 5G мрежи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР