Китайският стартъп за електрически автомобили Li Auto планира да започне

...
Китайският стартъп за електрически автомобили Li Auto планира да започне
Коментари Харесай

Китайците от Li Auto строят завод за електромобили в Европа

Китайският стартъп за електрически коли Li Auto възнамерява да стартира строителството на нов цех в Европа, което ще разреши на марката да дебютира на международния пазар, оповестява cnevpost.com.

Според представители на марката компанията желае да стане не просто участник в международната сцена, а пълновръстен състезател. Въпреки това, с цел да завоюва любовта на задграничните купувачи, Li Auto би трябвало да създаде неповторим артикул, който да дава отговор на условията на западните консуматори, чиито потребности са доста разнообразни от тези в Китай.

Компанията отбелязва също, че за такива цели е основан специфичен екип, чиято активност е профилирана единствено за европейските пазари. Все още обаче няма информация за това, коя ще е първата страна, получила кросоувъри Li Auto. Възможно е марката да не поема опасности и да следва потвърдена тактика - дебют в Норвегия.

Както от дълго време е известно, Норвегия е освен най-притегателната страна за този тип транспортни средства, само че също по този начин интензивно взе участие в опазването на околната среда. В допълнение, локалното държавно управление е готово да забрани коли с мотори с вътрешно горене още през 2025 година, което в допълнение притегля нови производители на електрически автомобили да продават своите артикули на този пазар.

За страдание към момента не е ясно по кое време ще се реализира пълноценното нахлуване на LI Auto на интернационалните пазари, само че имаме вяра, че това ще се случи доста скоро, като се има поради какъв брой известен е стартъпът в родината си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР