Китайският производствен сектор се разшири през май с най-бързите темпове

...
Китайският производствен сектор се разшири през май с най-бързите темпове
Коментари Харесай

Подобряване на промишлената активност в Китай през май



Китайският индустриален бранш се разшири през май с най-бързите темпове от началото на годината с помощта на мощни нови поръчки и произвеждане, демонстрират резултати от частното изследване на организациите Caixin и IHS Markit.

Промишленият PMI показател се увеличи през май до 52,0 пункта от 51,9 пункта през април, достигайки най-високо равнище през 2021 година

Общите индустриални продажби са нарастнали най-вече в границите на последните пет месеца, подкрепени от по-голямото търсене както в страната, по този начин и в чужбина. Растежът на новите поръчки за експорт пък се форсира през май до 6-месечен връх.

Промишленото произвеждане също продължи да се усилва през петия месец на годината, само че темпът на растежа се забави леко заради дефицита на материали и по-високите разноски за покупка на първични материали.

Компаниите в индустрията остават уверени, че производството ще се усили през идната година на фона на прогнозите за възходящо търсене на клиенти и на нови артикули. Въпреки това позитивните настройки в бъдеще отслабнаха през май до 4-месечно дъно на фона на възходящите разноски и свързаната с пандемията неустановеност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР