Китайският производител Xiaomi започна строителство на своя първи автомобилен завод

...
Китайският производител Xiaomi започна строителство на своя първи автомобилен завод
Коментари Харесай

Xiaomi ще построи своя първи автомобилен завод в Пекин до 2024 година

Китайският производител Xiaomi стартира строителство на своя първи авто цех в Пекин. Toй ще бъде построен на два стадия, а редом с него ще бъдат издигнати централа на марката, проучвателен център и шоурум.

Строителството на автомобилния цех би трябвало да завърши до 2024 година. Тогава ще стартира и производството на първия електроавтомобил на Xiaomi, за който се допуска, че ще бъде седан. В началото ще е единствено за китайския пазар, а на по-късен стадий, и за международен експорт, написа БНР.

Xiaomi и Huawei са решили да влагат в Solid State Lion, която е профилирана в региона на твърдотелните батерии.

Друга инвестиция на Xiaomi е в производителя на полупроводници Yuntu Semiconductor. През идващите 10 години китайците считат да влагат към 10 милиарда $ в автомобилното си поделение. Xiaomi Auto мисли да пуска на пазара по един нов модел всяка година.

Продажбите на Xiaomi в Китай бележат растеж от едвам 4% на годишна база. Общите продажби на смарт телефони в страната пък са спаднали с 5 на 100.

Xiaomi се насочи и към отваряне на свои физически магазини. През октомври компанията към този момент имаше 10 000 в Китай и даде обещание да утрои броя им в идващите две до три години.

Xiaomi печели и продажбата на онлайн реклами и други типове потребителски хардуер. Растежът на звеното за интернет услуги е с 27% на годишна база.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР