Китайският производител на електромобили NIO обяви, че фирмата ще получи

...
Китайският производител на електромобили NIO обяви, че фирмата ще получи
Коментари Харесай

NIO си осигури инвестиция от почти 740 млн долара от правителството на Абу Даби

Китайският производител на електрически автомобили NIO разгласи, че компанията ще получи инвестиция, под формата на придобиване на акции, в размер на 738.5 милиона щатски $ от притежаваната от държавното управление на Абу Даби компания CYVN Holdings.

" Стратегическата инвестиция на CYVN Holdings показва неповторимите качества на NIO в промишлеността на умните електрически коли ", разяснява Уилиам Бин Ли, създател, ръководител и изпълнителен шеф на NIO. " Инвестиционната транзакция в допълнение ще укрепи нашия баланс за поддържане на нашите непрекъснати старания за ускорение на растежа на бизнеса, стимулиране на софтуерните нововъведения и създаване на дълготрайна конкурентоспособност ".

" Нашата стратегическа инвестиция в NIO се управлява от оценката ни за нейната лидерска позиция, новаторски и премиум артикули, и потвърдени софтуерни благоприятни условия на пазара на интелигентните електрически коли ", споделят от своя страна от CYVN Holdings.

Само преди няколко дни, NIO показа новите си модели EL6 (SUV модел) и ET5 Touring (комби), които ще бъдат стартирани и на европейския пазар през тази година.

Задвижването на е изпълнено с два електромотора- челен 240 конски сили, заден 285 конски сили, като общата налична мощ е 490 конски сили.

Комбито ще предложи опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 4 секунди и впечатляващ спирачен капацитет с резултат от 33.9 метра от 100 км/ч до 0.

Клиентите на NIO ET5 Touring в Европа ще могат да избират сред две версии на електрическото комби- с батерия 75 kWh за свободен пробег от до 435 километра, и 100 kWh за самостоятелност от до 560 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР