Китайският производител на електрически автомобили Aiways разчита на гъвкава архитектура

...
Китайският производител на електрически автомобили Aiways разчита на гъвкава архитектура
Коментари Харесай

Aiways - Интелигентни решения за икономично производство - видео

Китайският производител на електрически коли Aiways разчита на гъвкава архитектура за транспортните си средства, на мощно автоматизирано и цифровизирано произвеждане в своя цех в Shangrao. Автомобилната промишленост е в най-голямата фаза на прелом от началото си преди повече от 100 години. Aiways твърдо следва своя път и е към този момент със 100 % електрическа продукция.

„ Ние сътворяваме новаторски коли за по-добро бъдеще на устойчивата подвижност и създаваме изцяло нов свят за техните пасажери “ - споделя създателят на компанията Самуел Фу - „ Фокусът ни е върху наличната, просторна и безвредна електрическа подвижност, защото Aiways желае да направи прекосяването от стандартните задвижвания по-лесно за всички и да направи технологията по-достъпна. “

Основата за това е платформата " More Adaptable Structure ". Името към този момент разкрива нейната еластичност, която прави вероятни до 15 разнообразни модела, основани на нея. Гъвкавост не е обвързвана единствено с другите форми на каросерията, само че даже и със сегментите на транспортните средства и разновидностите на задвижване.



В допълнение към добре познатите компактни SUV и SUV купе модели Aiways U5 и Aiways U6, както по-малки, по този начин и по-големи версии са вероятни в сегмента на спортните коли. Платформата на MAS включва и фамилни ванове (MPV) или типичен седани и комбита, които са доста значими за Европа.



Със степен на автоматизация от над 90 % и потребление на новаторски индустриални процеси, индустриалният цех на Aiways в Шанграо е един от най-модерните в света. 410 робота са в положение да създават 30 купета в минута. Цехът за боядисване с повърхност от съвсем 60 000 квадратни метра употребява до 50% по-малко сила и създава съвсем 90% по-малко химикали за преработване спрямо стандартните съоръжения.

Успоредно с материалното произвеждане в завода, в съдействие със Siemens е основан негов " цифров близнак ", който симулира действителните индустриални процеси в действително време и прави непрекъснато съпоставяне на цел/действителна стойност. Независимо дали тъкмо несъмнено време, суровина, която да се употребява, или принадлежности, които да се употребяват: виртуалният свят и действителното произвеждане са постоянно в синхрон.

В момента до 150 000 автомобила могат да се създават годишно в завода в Shangrao и до шест разнообразни модела могат да слязат от конвейера редом без никаква работа по превръщане. Необходими са единствено незначителни ограничения за уголемение. Планираният оптимален потенциал е до 300 000 коли годишно с 1200 чиновници.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР