Китайският президент Си Цзинпин призова днес за политическо решение на

...
Китайският президент Си Цзинпин призова днес за политическо решение на
Коментари Харесай

Си Цзинпин призова за политическо решение на украинската криза в разговор с Макрон

Китайският президент Си Цзинпин прикани през днешния ден за политическо решение на украинската рецесия в телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон, оповестиха китайски медии, представени от Ройтерс.

Си посочи, че рецесията следва да бъде решена посредством разговор и посредством пълноценното потребление на многостранни платформи, в това число и на „нормандския формат“, неофициална група, основана от френски, немски, съветски и украински дипломати през 2014 година

Китайският президент сподели също на Макрон, че Китай ще оказва по-голяма поддръжка на френски банки и финансови институции, с цел да вземат участие в презгранична система за разплащания в юани, оповестяват държавните медии.

Двамата водачи се споразумяха да задълбочат съдействието си във въздухоплаването.

Френският президент сподели през днешния ден в изказване след диалога си със Си, че двете страни са се споразумели, че е належащо да се търси разговор и да се поддържа деескалацията в украинската рецесия.

Канцеларията на Макрон сподели също, че Си е удостоверил своята цялостна поддръжка за използването на Минските съглашения.

Макрон е изразил в диалога си със Си упованията на Франция и Европа, че Китай ще ратифицира „основните интернационалните конвенции“ за отбрана на служащите, в частност, отнасящите се до насилствения труд, заяви през днешния ден Елисейският замък.

Двамата водачи са се споразумели също да задълбочат френско-китайското съдействие, обвързвано със взаимни планове в секторите на аеронавтиката и нуклеарната енергетика, уточни в изказване канцеларията на Макрон.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР