Китайският президент Си Дзинпин призова колегите си от Г-20 за

...
Китайският президент Си Дзинпин призова колегите си от Г-20 за
Коментари Харесай

Си Дзинпин призова Г-20 за еднакво отношение към различните ваксини

Китайският президент Си Дзинпин прикани сътрудниците си от Г-20 за съдействие в името на богатството на цялото човечество и оправянето с измененията и пандемията, невиждани от век.

Китайският водач прикани за еднообразно отношение към другите ваксини и за взаимното им признание от страните. Същия апел насочи и съветският президент Владимир Путин. Двамата се включиха по видеовръзка във форума в Рим, в който останалите водачи от Г-20 вземат участие персонално за първи път от началото на пандемията.

Китай е дал до момента над 1 милиард и 600 милиона дози ваксини на над 100 страни и интернационалните организации, сподели още Си Дзинпин. Страната ще достави над 2 милиарда дози за цялата година, също така има взаимно произвеждане на ваксини с 16 страни.

„ Убеден съм, че развиването на Китай ще донесе нови, още по-големи благоприятни условия на света и ще даде нов подтик на международната стопанска система “.

Здравните управляващи в Китай оповестиха, че към този момент са изцяло имунизирани над милиард души /милиард и 70 милиона.

Това се равнява на над три четвърти от популацията - общо над милиард и четиристотин милиона, като общо поставените дози ваксина са 2,26 милиарда./ 2 милиарда и 260 милиона/

Китай стартира имунизацията на предпочитани групи на 15 декември 2020 година. До момента четири ваксини китайско произвеждане са утвърдени за стартиране на вътрешния пазар, а още три препарата са получили позволение за изключителна приложимост.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР