Китайският президент на знакова 3-дневна визита в РусияДвамата лидери се

...
Китайският президент на знакова 3-дневна визита в РусияДвамата лидери се
Коментари Харесай

Путин и Си обсъждат решение за Украйна

Китайският президент на знакова 3-дневна аудиенция в Русия
Двамата водачи се нарекоха „ моят добър другар “

Си убеден, че руснаците ще преизберат Путин

Кризата в Украйна и вероятните разновидности за нейното решение бяха съществена тематика на диалозите сред президентите на Русия Владимир Путин и на Китай Си Цзинпин през днешния ден в Москва.

Китайският водач дойде в съветската столица на тридневна държавна аудиенция, което е първото му пътешестване до Москва след нашествието в Украйна, както и първото му пътешестване зад граница, откакто на 10 март бе одобрен за трети мандат отпред на Китай. 

„ Внимателно се запознахме с вашите оферти за решение на острата рецесия в Украйна. Ще имаме опция да ги обсъдим “, съобщи Путин при започване на срещата си със Си. „ Знам, че Вие персонално и всичките ни китайски другари имат почтен и обективен метод към множеството основни интернационалните въпроси “, сподели още Путин. И добави: „ Отнасяме се с почитание към самодейностите на Китай за спокойно контролиране в Украйна “. Той назова госта си „ моят добър другар “, като Си във встъпителните си думи използва същото послание към Путин. 

Русия изпитва лека злоба поради бързото развиване на Китай, призна Путин. „ Китай сътвори доста ефикасна система за развиване на стопанската система и усилване на страната. Много по-ефективна, в сравнение с в доста други страни “, изясни съветският водач. И добави, че е убеден, че под управлението на Си страната ще се развива още повече. 

Си от своя страна изрази насладата си, че е на посещаване в Русия и означи, че зад китайско-руските връзки има историческа логичност и те би трябвало да бъдат близки. Той похвали активността на Путин и изрази убеденост, че той ще бъде избран отново още веднъж на идните следващата година президентски избори в Русия. „ Благодарение на мощното Ви водачество Русия означи забележителен прогрес за постигането на благополучие в страната през последните години. Сигурен съм, че съветският народ изрично ще ви поддържа във вашите положителни инициативи “, сподели Си на домакина си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР