Китайският президент каза на президента на САЩ Джо Байдън, че

...
Китайският президент каза на президента на САЩ Джо Байдън, че
Коментари Харесай

Си Дзинпин предупреди Джо Байдън: Не си играй с огъня! Тайван не е твой щат!

Китайският президент сподели на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че е извънредно значимо двете страни да съблюдават " правилото на един Китай " и да приложат трите китайско-американски взаимни официални съобщения по въпроса за Тайван. Си Дзинпин предизвести своя сътрудник, че " тези, които си играят с огъня, ще изгорят ".
Нанси Пелоси

По време на траялия над два часа диалог сред двамата водачи китайският държавен глава акцентира, че изрично се опълчва на независимостта на Тайван.
Разговорът се състоя на фона на опасенията към възможното посещаване в столицата Тайпе на председателката на американската Камара на представителите Нанси Пелоси.
Разговорът става в миг, когато Байдън търси нови способи за реакция на надигащия се като световна мощ Китай. Досега главно тестване за двустранните връзки бяха несъгласията за международното опазване на здравето, икономическата политика и човешките права. Но към проблематичните въпроси се прибави още един, откакто Пекин отхвърли да осъди съветската интервенция в Украйна.
Пелоси ще посети Япония, Южна Корея, Малайзия и Сингапур. Към този час визитата й в Тайван е посочена в графика й като " неопределена ".
Американски представители обявиха, че " съвсем нямат опасения, че Китай би атакувал самолета на Нанси Пелоси, в случай че тя отлети за Тайван ".

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР